Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Do nové sezony vstoupí Dynamo bez Jana Šimáka

Citelnou ztrátu ve středu hřiště pocítí v nové sezoně Fotbalové národní ligy SK Dynamo České Budějovice. Klub se totiž nedohodl na spolupráci se špílmachrem Janem Šimákem, který tak v následujícím ročníku černobílý dres neoblékne.

Jan Šimák odehrál v poslední sezoně za budějcký fotbalový klub čtyřiadvacet soutěžních zápasů. V těch se prosadil hned šestkrát a stal se druhým nejlepším střelcem Dynama. K tomu zvládl ještě za téměř dva tisíce odehraných minut na dvě branky nahrát. Rozhodčí mu však také pětkrát ukázali žlutou kartu. Osmatřicetiletý záložník už ale dále své statistiky v Českých Budějovicích neobohatí.

Naopak příznivci týmu z města na soutoku Malše a Vltavy se mohou těšit na dvě nové akvizice. Smlouvu s týmem podepsal třiatřicetiletý obránce Ondřej Šourek, který naposledy působil v Jihlavě. Zkušený stoper má na svém kontě například mistrovský titul se Slavií Praha, hrál kromě české ligy i na Slovensku a v Polsku a naskočil rovněž do zápasů Ligy mistrů.

Díru po Šimákovi by mohl zacelit třiadvacetiletý slovenský záložník Adrián Čermák. Ten byl doposud kmenovým hráčem ŠK Slovan Bratislava, kde ale moc duelů neodehrál a většinou byl posílán na hostování. Naposledy bojoval za Skalicu. Teď se na zkoušce zalíbil trenéru Davidu Horejšovi, a tak s ním vedení Dynama podepsalo smlouvu.

Foto Bramberka Nová

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Jan Šimák, 2. česká fotbalová liga, FC Vysočina Jihlava, SK Slavia Praha, Liga mistrů UEFA, Ondřej Šourek, ŠK Slovan Bratislava, Polsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do nové sezony vstoupí Dynamo bez Jana Šimáka  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.