Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Dynamo v přípravě poprvé vyhrálo. Porážku slavistické juniorky dirigoval Wermke

Tak konečně! Českobudějovičtí fotbalisté si v přípravě na nadcházející sezonu připsali první výhru. Stalo se tomu tak v Kamenici nad Lipou, kde ovládli druhý poločas se slavistickou juniorkou a zvítězili 3:1. Dvakrát se trefil Roman Wermke.

Jihočeši vstoupili do zápasu aktivně a slavistickou juniorku zatlačili hned v úvodních minutách. V té sedmé zkusil po signálu Benát rychle zaskočit Řeháka, ale míč zamířil těsně nad břevno. O šest minut později měli zase ke skórování Wermke a testovaný Čtvrtníček, ale střelu prvního jmenovaného Řehák vyrazil k hlavě Čtvrtníčka, jenž mířil nad branku.

Dynamo bylo stále lepší a tlačilo se před branku Slavie. Ve 27. minutě měl Řehák co dělat, aby zkrotil pumelici Klesy. Ten navíc o dvě minuty později připravil šanci pro Peška, který však minul tři tyče. Pražané ale nechtěli odcházet do šaten bez toho, aby o sobě dali vědět. Proto v závěru první půle dvakrát ohrozili budějckou svatyni. Nejprve mířil Veselý mimo, pak si ale o něco lépe seřídil mířidla a trefil břevno. Následnou dorážku Kuchty vyboxoval Křížek pryč.

Do druhého poločasu týmy trochu obměnily sestavu a úvod tak byl poněkud ospalý. Teprve až v devětapadesáté minutě došlo k ohrožení branky Slavie. Čtvrtníček přihrávkou obelstil obranu sešívaných, míč zpracoval Roman Wermke, ještě se kličkou oprostil od obránce a poslal balon přímo k tyči. Stejný hráč o deset minut navýšil skóre utkání. Roman Wermke dokázal se štěstím zpracovat centr Peška a svou střelu umístil přímo pod břevno.

Jihočeši poté polevili a za dalším úspěchem se nutně netlačili. Třetí gól tak z voleje přidal až sedm minut před koncem Patrik Čavoš, kterého ve vápně našel Pešek. Kosmetickou úpravu výsledku učinil slavistický záložník Ondřej Kocourek, jenž se hezky trefil z trestného kopu. 

SK Dynamo České Budějovice – SK Slavia Praha U21 3:1 (0:0)

Branky: 59. Wermke, 69. Wermke, 83. Čavoš – 89. Kocourek. ŽK: 1:1 (Klesa - Baéz). Rozhodčí: Tesař – Šimšík, Matyš.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek (46. Hajdušek) – Klesa, Novák, Frnoch, Funda – Benát (76. Hála), Čermák (46. Čavoš) – Pešek, Matoušek (46. Kadula), Wermke – Čtvrtníček.

SK Slavia Praha U21: Řehák – Prošek, Broukal, Pelikán, Schulz – Baéz (61. Šimeček), Kocourek – Veselý (67. Žárský), Kuchta (76. Havlinda), Písačka (46. Vávra) – Joan (46. Král).

Foto Bramberka Nová

Štítky SK Dynamo České Budějovice, SK Slavia Praha, Kamenice nad Lipou, Patrik Čavoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo v přípravě poprvé vyhrálo. Porážku slavistické juniorky dirigoval Wermke  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.