Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Dynamo díky povedenému závěru bere z Třince všechny body

Dlouho to vypadalo na bezbrankovou remízu, ale díky zdařilému závěru a hlavně Richardu Kalodovi berou jihočeští fotbalisté v prvním kole Fotbalové národní ligy všechny tři body za vítězství 2:0. Nejprve se Kalod prosadil v 87. minutě, pojistku přidal ve čtvrté minutě nastavení.

Na první loženku utkání se čekalo do devatenácté minuty. Domácí Hošek předvedl pěknou individuální akci, při které obešel Šourka, dostal se do vápna a kroutil svou střelu na zadní tyč. Jeho pokus se však odrazil od tyče do náruče gólmana Křížka. Poté se hrál poměrně vyrovnaný fotbal, ale bez vážnějších šancí. Druhá gólová šance přišla v samém závěru prvního poločasu, když Kalod udržel míč v souboji s dvěma třineckými hráči. Do zakončení se poté v nepřehledné situaci tlačil Wermke, ale jako první ukořistil míč brankář Paleček. Po prvních 45 minutách byl tak stav nerozhodný 0:0.

Druhý poločas nabídl podobný obrázek jako ten první. Vyrovnaná hra, ale šancí málo. Oba trenéři tak sáhli ke změnám a úspěšnější byl trenér Dynama David Horejš. Jeho svěřenci totiž začali hrát aktivněji a v 83. minutě si vypracovali stoprocentní šanci. Funda centroval na hlavu Táborského, ale jeho pokus zázračně vyrazil gólman Paleček. O tři minuty později měli Jihočeši další obrovskou příležitost. Táborský poslal krásný centr na Kaloda, který se do balonu opřel z halfvoleje, ale trefil pouze konstrukci branky. Na třetí pokus to ale českobudějovickým fotbalistům vyšlo. Táborský vykličkoval ven z vápna, odcentroval a k hlavičce se dostal Richard Kalod, který otevřel skóre utkání v 87. minutě. Tři body pro hosty tak byly opravdu blízko. Minutu na to ale mohl Třinec vyrovnat. Malcharek se dostal s míčem do pokutového území, jenže branku netrefil. Vyrovnat mohli domácí ještě ve třetí minutě nastavení. Ižvolt obloučkem přehodil Křížka, na zadní tyči hlavičkoval Krišto, ale pouze do chumlu těl před sebou. České Budějovice nakonec svůj náskok o minutu později zvýšily na 2:0 a definitivně si pojistily vítězství. A to když na poslední roh domácích šel i gólman Paleček. Budějčtí fotbalisté se po něm dostali k balonu, Richard Kalod se propracoval do vápna a technickou střelou přidal druhou branku v utkání.

Dynamo tak zvítězilo v první kole Fotbalové národní ligy na hřišti Třince 2:0 a bere první tři body. Další zápas ho čeká už ve středu 10. srpna, kdy se utká od 17 hodin s Českým Brodem v rámci druhého kola MOL Cupu.

FK Fotbal Třinec – SK Dynamo České Budějovice 0:2 (0:0)

Branky: 87. Kalod, 90+4. Kalod. ŽK: 3:1 (Joukl, Malcharek, Krišto – Funda). Diváci: 568. Rozhodčí: Adámková – Polák, Batík.

FK Fotbal Třinec: Paleček – Velner (56. Joukl), Čelůstka, Bedecs, Janoščín (85. Stříž) – Ižvolt, Málek (72. Malcharek), Motyčka, Krišto, Janošík – Hošek. Trenér Martin Zbončák.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čermák (84. Benát), Čavoš – Wermke (90. Vaněk), Táborský, Kadula (64. Pešek) – Kalod. Trenér David Horejš.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Richard Kalod, Třinec, fotbalista, 2. česká fotbalová liga, FK Fotbal Třinec, David Horejš, MOL Cup, Martin Zbončák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo díky povedenému závěru bere z Třince všechny body  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.