Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Doufám, že budeme takhle pokračovat, usmíval se Ondřej Šourek po vítězství Dynama

Proti Vítkovicím se v dresu Dynama na Střeleckém ostrově představil poprvé domácímu publiku Ondřej Šourek, urostlý třiatřicetiletý obránce, jenž přišel na jih v létě jako posila z prvoligové Jihlavy. Ve stoperské dvojici s Pavlem Novákem splnil očekávání a uplatnil zkušenosti nabyté ve 166 zápasech nejvyšší české soutěže. V barvách Vysočiny Jihlava absolvoval i jeden druholigový ročník (2006/07). Nyní rozšiřuje svoji bilanci pod praporem černobílých.

Z rodné Ledče nad Sázavou přes Havlíčkův Brod zamířil do Jihlavy a odtud do pražské Slavie, kde pomohl vybojovat mistrovský titul v sezoně 2007/08. Ligový triumf si zopakoval na Slovensku s týmem Žiliny. Rok působil v polském Bielsko-Biala a vrátil se do Jihlavy. Letos podepsal roční smlouvu s Dynamem a má za sebou první dva zápasy o body. V obranné linii si počínal s jistotou a dařilo se mu, stejně jako jeho spoluhráčům. „Bylo to dobré. Vidím to pozitivně. Doufám, že budeme takhle pokračovat,“ usmíval se po vítězství 1:0 nad Vítkovicemi.

Důvodů k úsměvu měl dostatek, neboť Dynamo uspělo také v úvodním kole FNL v Třinci. „První zápas byl takový otevírací. Cestovali jsme na Moravu po přípravě, která nebyla moc vydařená. Trochu nás svazovaly obavy o výsledek a spíše jsme se soustředili na defenzivu. Proti Vítkovicím jsme dokázali být nebezpečnější v ofenzivě a vytvářeli si šance, kterých v třineckém utkání nebylo tolik. Byli jsme jednoznačně lepší,“ porovnával duely, které Jihočechům vynesly šest bodů, celkové skóre 3:0 a vedení v tabulce.

Závěr byl dramatický

Projev budějovického týmu potěšil fotbalovou kvalitou, která mnohdy chyběla v předešlé sezoně. Přihrávky chodily po zemi a nacházely adresáty, hráči se nebáli kombinovat, nešetřili pohybem a někteří s narůstajícím sebevědomím neváhali vyzkoušet i technické finesy hodné potlesku. „Za předvedenou hru jsme si určitě zasloužili body. Víc než šedesát minut jsme kontrolovali zápas. Po dosažení gólu jsme hlídali skóre a soupeř to zkusil vabank. Závěr byl ještě dost dramatický,“ přiznal dirigent zadní řady.

Hodně nepříjemný moment nastal v 73. minutě, kdy hosté využili nedorozumění v domácí obranné linii. Před útočícím hráčem zůstal osamocený brankář Zdeněk Křížek, jenž odvrátil pohromu obětavým pádem pod nohy i za cenu menšího otřesu. „Měli jsme hodně práce a už ani nevím, jak ta situace vznikla. Vždycky se najde něco takového, když soupeř vsadí všechno na útok. Naštěstí jsme to ubránili,“ konstatoval Ondřej Šourek s úlevou.

Jediný a tudíž vítězný gól zařídil hlavičkou po rohovém kopu Richard Kalod, na jehož kontě spočívaly rovněž dvě přesné trefy ze souboje v Třinci. Budějovičtí trenéři zřejmě vypíší konkurs na střelce schopné následovat Kaloda. „Určitě nám prospěje, když se začnou trefovat další kluci. Ale pokud Ríša dá gól v každém utkání, tak proč hledat někoho jiného?“ zavtipkoval Ondřej Šourek. „Mrzí nás, že přišlo tak málo lidí,“ zalitoval ještě. „Doufám, že každý takový zápas, jako ten s Vítkovicemi, přitáhne do hlediště alespoň pár fanoušků navíc.“

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, Ondřej Šourek, MFK Vítkovice, Pavel Novák, Střelecký ostrov, SK Slavia Praha, Slovensko, Třinec, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doufám, že budeme takhle pokračovat, usmíval se Ondřej Šourek po vítězství Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.