Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo poprvé padlo. Nestačilo na exligovou Olomouc

Šest kol nepoznalo hořkost porážky. Až v sedmém, na hřišti Sigmy Olomouc, poprvé padlo. Hanáci byli po většinu zápasu lepším týmem, ale větší šance mělo Dynamo. Přesto Jihočeši padli po brance Michala Vepřeka a poprvé tak nebere ani bod.

První zajímavá situace přišla už po pěti minutách hry. Domácí Zahradníček se opřel do střely, kterou konečky prstů vytěsnil nad břevno Křížek. Tentýž hráč měl možnost o šest minut později, ale tentokrát jeho projektil proletěl těsně vedle budějcké tyče. Po čtvrt hodině hry o sobě dali opět vědět domácí, konkrétně obránce Vepřek.  Ten pálil nebezpečně na zadní tyč, ale ani v tomto případě nemusel Křížek zasahovat. Olomouc byla lepší i v dalším průběhu hry, což dokazoval Falta, který po rohovém kopu ohrozil svatyni hostů, ale Křížek na brankové čáře zázračně vychytal. Minutu na to se opřel do míče zpoza vápna opět Vepřek, ale Křížek vyrazil na roh. První velká příležitost Dynama přišla až ve 24. minutě, kdy Klesa poslal pas přes celé vápno domácích, kde zakončoval skluzem Kalod, ale o pár centimetrů nedal. Uplynula půl hodina a v akci opět Hanáci. Petr sklepnul Chorému, který netrefil branku také o pár čísel. Do vedení ale mohli jít přeci jenom hosté. Po centru Čermáka trefil míč ze vzduchu Kalod, ale jeho střelu mířící do šibenice Buchta vytáhl.

 Po příchodu ze šaten se do první šance dostali opět domácí po přímém kopu, ale ani tentokrát diváci na Andrově stadionu branku neviděli. O pár chvil později pálil Táborský z hranice šestnáctky, jeho střelu tečoval ještě Plšek, ale nakonec pokus zamířil mimo tři tyče. Potom domácí zachránil Buchta, který předvedl čtyři skvělé v krátkém časovém sledu. Dvě rány Benáta a Kaloda však s notnou dávkou štěstí pokryl. V 78. opět v akci Olomouc. Houskovu ránu vyrazil s problémy vynikající Křížek na roh. Ještě v téže minutě se ale Sigma dostala do vedení. Michal Vepřek doklouzal na přízemní centr a dokázal procedit balon za Křížka.

Další zápas čeká Dynamo v pátek 23. září. Od 18 hodin přivítá na Střeleckém ostrově Frýdek-Místek.

SK Sigma Olomouc – SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Góly: 78. Vepřek. ŽK: 0:1 (Čermák). Rozhodčí: Ardeleanu – Kubec, Kožár.

SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Štěrba, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (77. Buchvaldek), Houska, Plšek (89. Radakovič), Petr (67. Habusta), Falta – Chorý.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš (88. Hála – Pešek (81. Kadula), Benát, Táborský (65. Wermke) – Kalod.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, SK Sigma Olomouc, Michal Vepřek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo poprvé padlo. Nestačilo na exligovou Olomouc  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.