Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dynamo si zatrénovalo s fanoušky. Mezi nimi i jeden z redaktorů Budějcké Drbny

Už jednou jsem se představil na trávníku Střeleckého ostrova. Tenkrát to bylo v rámci novinářského souboje proti partnerům českobudějovického Dynama. Bylo to v podstatě naposledy, co jsem obul kopačky. A nyní znovu, a to rovnou při tréninku s A-týmem Českých Budějovic.

Celý program začal vyfasováním tréninkového trička SK Dynamo České Budějovice a prohlídkou šatny prvního týmu. Poté už jsem téměř s třicítkou fanoušků vyběhl na trávník Střeleckého ostrova.

Jako první si vzal slovo trenér David Horejš. „Čeká nás toho dnes poměrně dost, ale nebude to nic složitého a myslím, že to všichni zvládnete. Když někomu něco nevyjde, nevadí. Já jsem klidný trenér a řvát na vás nebudu,“ smál se.

Začali jsme dynamickým strečinkem s balonem a pokračovali dalšími cvičeními. Zatím bez střelby a vše pod taktovkou obránce Ondřeje Šourka, který nám všechna cvičení vysvětloval. Občas by nám stačil jenom jeden míč, ale trenéři trvali na dvou, a tak jsme se občas do cvičení zamotali. Vše ale časem do sebe zapadlo a cvičení probíhala tak, jak měla.

Pak jsme šli do hry v omezeném prostoru pět na pět se dvěma „narážeči“ v rohu. Týmy byly poskládány spravedlivě jak z hráčů Dynama, tak fanoušků. „Výborně, výborně, kluci! Takhle to má vypadat!“ chválil Horejš.

Za pár minut se přešlo na střelbu. Naše skupina měla v brance Kamila Hajduška a přihrávky přímo do nohy nám dával asistent trenéra Jiří Lerch. Několikrát se mi podařilo Hajduška prostřelit, občas také pěkně branku přestřelit. Hlavně v případě, kdy nám Lerch dával obtížné přihrávky vzduchem.

Následovala další hra. Tentokrát už ve větším počtu. Bohužel můj tým padl, ale bojovali jsme až do konce. Dokonce bych se nebál říct, že jsme byli fotbalovější a soupeř měl pouze více štěstí. Nicméně zápas účel splnil a všichni se skvěle pobavili a poměřili síly i s druholigovými fotbalisty.

Předposlední částí programu byly penalty opět na Kamila Hajduška. Ani zde jsem se nemýlil a Kamila jsem překonal.

Na závěr přišel strečink s Jiřím Fundou a společná fotografie. Všichni, včetně mě, si trénink užili. Byla to zkušenost a zážitek, který se nepoštěstí každý den.

Teď jen doufám, že jsem přišel jako novinář a odešel jako budoucí hráč. Věřím, že si mě David Horejš všiml a postaví mě už do nejbližšího utkání.

Trénink s A-týmem Dynama

Středa, 21. září 2016, 15:17

Trénink s A-týmem Dynama
Trénink s A-týmem Dynama

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Drbna.cz, Střelecký ostrov, David Horejš, trenér, Jiří Lerch, Ondřej Šourek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo si zatrénovalo s fanoušky. Mezi nimi i jeden z redaktorů Budějcké Drbny  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.