Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vítězstvím nad Frýdkem-Místkem prodloužilo Dynamo domácí sérii s plným bodovým ziskem

Zájezdy sportovních týmů z Frýdku-Místku do jihočeské metropole jsou téměř na denním pořádku. U břehu Vltavy se ve středu 21. září představili frýdečtí hokejisté, kteří utrpěli porážku 2:5 od prvoligového Motoru. O dva dny později přicestoval z Frýdku účastník druhé nejvyšší fotbalové soutěže a musel se sklonit na Střeleckém ostrově po výsledku 3:1 pro Dynamo.

Diváky rozproudila obrovská šance domácích již v 5. minutě. Po centru Iva Táborského zblízka střílel Richard Kalod pouze do brankáře Martina Štěpanovského, známého z působení v jihočeském Písku, a odražený míč poslal Pavel Novák do levé tyče. O minutu později se mohli prosadit rovněž hosté. Po trestném kopu Martina Slaninky mířil exbudějovický Martin Vyskočil hlavou těsně nad břevno.

První gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 11. minutě si Michal Klesa narazil balon s kapitánem Petrem Benátem, protáhl se pokutovým územím kolem několika strnulých obránců a umístěnou střelou po zemi překonal Martina Štěpanovského. Za deset minut však bylo srovnáno. Tomáš Hykel odcentroval od levé postranní čáry a nehlídaný Martin Slaninka hlavičkoval za záda bezmocného Zdeňka Křížka.

Trefa Slezanů otřásla sebevědomím hráčů Dynama, jejichž výkon byl najednou sotva poloviční. Snažili se, ale kupili nepřesnosti a chvílemi si počínali bezradně. Ve 30. minutě podržel své spoluhráče Zdeněk Křížek, jenž obětavým pádem pod nohy zmařil sólo Martina Vyskočila. Na protější straně se zablýskalo až pět minut před závěrem poločasu, kdy Richard Kalod z otočky pálil nad branku.

Do druhé půle vstoupili Jihočeši aktivně, ale zahodili vyloženou šanci, když Adrián Čermák ukvapeně mířil do obránce Michala Švrčka. Všechno napravil v 50. minutě Ivo Táborský, jenž se prosadil ve váhající defenzivě Frýdku-Místku a přesným nápřahem vrátil domácím vedení. Za této situace pro změnu znervózněli hosté, kterým nezbývalo než zmobilizovat síly k záchraně výsledku.

V 73. minutě Zdeněk Křížek vyboxoval dalekonosnou střelu Tomáše Hykela. Hosté vsadili všechno na útok, v závěrečných minutách se vysunul dopředu i gólman Štěpanovský a to se stalo jeho mužstvu osudným. V brejkové situaci Roman Wermke z pravé strany nahrál střídajícímu Jindřichu Kadulovi a ten uzavřel skóre do prázdné branky.

David Horejš (trenér SK Dynamo České Budějovice): „Chtěli jsme být od první minuty aktivní a vstup nám vyšel náramně. Po tutovce Kaloda jsme brzy šli do vedení, ale gól nám spíše uškodil než pomohl. Dostali jsme na 1:1 a pološas dohrávali v křeči. O přestávce jsme si řekli, že jsme v sezoně urazili nějakou cestu a chceme v tom pokračovat. Za druhou půli musím kluky pochválit. Prokázali obrovskou vůli a soupeři dovolili jen pár standardek. Naše vítězství bylo zasloužené.“

Miroslav Nemec (trenér MHK Frýdek-Místek): „V úvodu jsme se rychle vypořádali s nepříznivým stavem a po zásluze vyrovnali. Po obrátce jsme doplatili na školáckou chybu, po níž šli domácí znovu do vedení. Budějovice hrají organizovaně, vycházejí z dobré defenzivy a dostávají málo gólů. Dneska se to potvrdilo a my jsme rádi, že jsme jim dali gól. Myslím ale, že máme na víc.

SK Dynamo České Budějovice – MFK Frýdek-Místek 3:1 (1:1)

Branky: 11. Klesa, 50. Táborský, 90. Kadula – 21. Slaninka. Rozhodčí: Ulrich – Vlček, Šimáček. ŽK: 0:3 (Willweber, Petrovič, Švrček). Diváci: 1774.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, P. Novák, Funda – Pešek (88. Wermke), Čermák, Čavoš, Táborský – Kalod (76. Kadula), Benát. Trenér David Horejš. 

MFK Frýdek-Místek: Štěpanovský – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Hykel (81. Krčula), Vyskočil (68. Šichor), Šumský, Willweber, Slaninka (33. Petrovič) – Stratil. Trenér Miroslav Nemec.

Autoři

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Frýdek-Místek, Ivo Táborský, Martin Štěpanovský, Vltava, Střelecký ostrov, Zdeněk Křížek, Frýdek, Richard Kalod, Martin Slaninka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězstvím nad Frýdkem-Místkem prodloužilo Dynamo domácí sérii s plným bodovým ziskem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.