Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Jihočeské derby zvládlo lépe Dynamo a po boji veze tři body

Spíše než pohledný fotbal to byl boj. Boj, který už v prvním poločase rozhodl jedinou brankou Ivo Táborský. Domácí sice měli několik možností, jak skóre srovnat, ale budějcký celek skóre nakonec ubránil a po vítězství 1:0 se dotahuje na postupové příčky.

Úvod zápasu klasická oťukávání z obou stran. Až v jedenácté minutě byla k vidění první vážnější šance. Na centr Fulneka z pravé strany si naskočil na zadní tyči Nešický, ale trefil pouze boční síť. Další šanci na otevření skóre mělo Táborsko ve dvacáté minutě. Z třiadvaceti metrů napřáhl Džafič, jenže Křížek se vytáhl skvělou robinsonádou. Poté ještě dorážel Fulnek, ale ani ten neměl štěstí a skóre se tak neměnilo. První zahrožení Dynama přišlo téměř po půl hodině hry. Na centr Wermkeho si naskakoval Kalod, ale v dobré pozici hlavičkoval mimo. Pak se do balonu opřel levačkou Wermke, jenže jeho pokus skončil pár centimetrů nad brankou. Tentýž hráč byl i u další zajímavé situace. Po jeho dlouhém autu propadl míč k Táborskému, ale ani jedním ze dvou pokusů neuspěl. Skóre se tak otevřelo v 38. minutě. Na další Wermkeho centr z pravé strany si naskočil Ivo Táborský a přízemní hlavičkou propálil Tomu.

Začátek druhého poločasu se nesl v podobném duchu, jako ten předchozí. Hrálo se téměř pořád ve středu hřiště a slušně zaplněný Soukeník tak nesledoval příliš pohledný fotbal. A tak o sobě dal nejjednodušším možným způsobem vědět opět Fulnek, který vyslal dalekonosnou střelu, která proletěla jen těsně vedle levé tyče Křížkovy branky. Poté se na 2:0 povedlo zvýšit hostujícímu Kalodovi, ale kvůli těsnému ofsajdu nebyla branka uznána. Blízko vyrovnání byli domácí fotbalisté v 69. minutě. Po přímém kopu se dostal míč k Džafičovi, jenž svou ranou rozezvučil břevno. Táborsko si v závěrečných minutách vypracovalo mírný tlak, ale k žádným velkým šancím už se nedostalo. Naopak na druhé straně poslal pas přes celou šířku hřiště Čavoš na Benáta, který si obhodil Tomu, ale už byl příliš v uhlu a trefil pouze boční síť. Pět minut před koncem vznikla před Křížkem trma vrma, ale míč z hluku těl za hostujícího gólmana nikdo nedostal. To bylo v zápase vše a Dynamo tak odjíždí s vítězstvím 1:0.

„Ačkoliv nerad, tak musím soupeři pogratulovat k výhře. Mám odlišný pohled na zápas. Nemyslím si, že by soupeř byl lepší v první půli. Nesvačil tam měl gólovou hlavičku. Z úhlu netrefil prázdnou branku, poté tam Křížek vyndal fantastickým zákrokem gólovou střelu. Pak byla dorážka do prázdné branky, kterou někdo vytečoval ven. Takže bych neřekl, že nás Dynamo do ničeho nepustilo. My jsme prostě svoje šance nedali. Gól jsme dostali po dlouhém autu a ne po pohledné akci. Skončilo to 0:1 a tak to je,“ byl smutný domácí kouč Petr Frňka.

„Jsme strašně rádi, že jsme utkání zvládli. I když byl rozdíl v tabulce značný, tak si myslím, že v derby se to maže. Dneska se to potvrdilo. Hrálo se vyrovnané utkání. V prvním poločase jsme měli mírně navrch. Po krásné akci jsme také skórovali. V druhé půli se Táborsko snažilo dobývat naší branku, ale taktiku, kterou jsme pro dnešek zvolili, tak ji kluci splnili do puntíku. Chtěli jsme vycházet z aktivního obranného bloku do rychlých protiútoků. Táborsko jsme až na to břevno do ničeho nepustili. Výhry si strašně ceníme a myslím si, že byla zasloužená,“ zhodnotil utkání spokojený hostující kouč David Horejš.

Další zápas Fortuna národní ligy odehraje Dynamo netradičně už ve čtvrtek 10. listopadu od 14 hodin na Střeleckém ostrově s Viktorií Žižkov.

FC MAS Táborsko – SK Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)

Branka: 38. Táborský. ŽK: 0:1 (Táborský). Diváci: 1863. Rozhodčí: Královec – Vysloužil, Vitner.

FC MAS Táborsko: Toma – Navrátil, Ciferský, Mráz, Hanzlík – Fulnek, Džafič, Kalvach, Nešický (87. Dordevič), Ciku (84. Presl) – Mrázek (69. Javorek).

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš – Wermke (76. Pešek), Benát (89. Kladrubský), Táborský (86. Kadula) – Kalod.

Utkání hodnotí záložník Dynama Patrik Čavoš:

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Ivo Táborský, okres Tábor, Patrik Čavoš, Fulnek, FK Viktoria Žižkov, FC MAS Táborsko, David Horejš, Petr Frňka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské derby zvládlo lépe Dynamo a po boji veze tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.