Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Dynamo neproměnilo dva brejky a přišlo o výhru v nastavení

Poslední zápas podzimní části Fotbalové národní ligy hráči SK Dynamo České Budějovice nezvládli. Utkání na hřišti předposledních Vítkovic skončilo 1:1. Pro Jihočechy je to velká ztráta.

Budějcké Dynamo do zápasu nastoupilo oslabeno o Táborského, Kaloda a Šourka. Na hrotu nastoupil osamocený Kadula a místo stopera převzal po boku Nováka zkušený Kladrubský. Hostující tým měl od začátku opticky mírně více ze hry. Kadula, Pešek ani Wermke ale své myšlenky nedokázali přeměnit v gólové zakončení. Gól ale Jihočeši dali záhy. Ve 21. minutě chyboval při rozehře obránce Prajza, Benát rychle našel volného Jindřicha Kadulu a ten z hranice vápna poslal míč přesně k zadní tyči – 0:1.

Vítkovice mohly vyrovnat o čtyři minuty později po střele volného Vacka z pravé strany. Balon ale naštěstí pro hosty skončil na tyči. Po půlhodině hry měl slibnou šanci i Hlavsa. Balon z dobré pozice ale netrefil přesně. Ve 36. minutě mohlo jít Dynamo do dvougólového vedení. Čavoš by ale musel svou hlavičku umístit mezi tři tyče. Poslední velkou šanci v prvním poločase měly Vítkovice. Čtyři minuty před pískotem si po centru Vacka dal málem vlastní gól Klesa. Balon skončil těsně vedle tyče.

I druhý poločas začal divácky atraktivně. Nejprve měl po čtyřech minutách velkou šanci Pešek, kterého vybídl ke skórování Klesa. Jeho střela do protipohybu brankáře skončila vedle. Za tři minuty mohlo být srovnáno. Naštěstí pro Dynamo Mikula hlavičkoval jen do jednoho z obránců u přední tyče. Dobrý fotbal pokračoval i nadále. Střely Wermkeho a Hruzíka skončily na hráčích před brankářem.

Domácí tým dvacet minut před koncem zápasu přidal a několikrát musel těžkou situaci řešit gólman Křížek. Hlavsa pak vzápětí technickou ranou branku minul. Dynamo se na posledních deset minut zápasu takticky stáhlo do obrany a čekalo na brejky. Vítkovice měly problémy se i přes dlouhé nákopy dostat do šance. Naopak rozhodnout mohl v 87. minutě Benát, kterého však nadvakrát vychytal brankář Kostolanský. Další velkou šanci pojistit tři body mohl za dvě minuty Wermke, který ale branku vůbec netrefil.

A zákonitě přišel trest. V nastaveném čase, navíc téměř v poslední sekundě, se po rychlé akci prosadil střídající Adam Ondráček a srovnal na konečných 1:1. Dynamo přezimuje v dosahu postupového druhého místa. Před dohrávkami má stejně jako Opava 31 bodů.

MFK Vítkovice – SK Dynamo České Budějovice 1:1 (0:1)

Branky: 90. Ondráček – 21. Kadula. Rozhodčí: Franěk. ŽK: 2:0.

Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Coufal (C), Mikula, Prajza – Vaněk, Hruzík (68. Texl) – Vacek (68. Ondráček), Demeter (64. Duda), Hlavsa – Fiala.

České Budějovice: Křížek – Klesa, Kladrubský, Novák, Funda – Čavoš (63. Hála), Čermák – Wermke, Benát (C), Pešek – Kadula (79. Vaněk).

Štítky HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, HC Vítkovice Ridera, 2. česká fotbalová liga, SFC Opava, MFK Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo neproměnilo dva brejky a přišlo o výhru v nastavení  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.