Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo začalo přípravu porážkou. V Řeznu dostalo čtyři góly

Českobudějovičtí fotbalisté odehráli první přípravný zápas na jarní část Fotbalové národní ligy v německém Řeznu a prohráli 2:4. Za Jihočechy, kteří dali oba góly na začátku poločasů, nastoupili i tři novicové.

Českobudějovickému týmu, pro který byl zápas v Řeznu první přípravou, vyšel začátek zápasu. První možnost ke střele měl již ve 4. minutě po standardní situaci Kladrubský. Branku ale netrefil. Nicméně po dalších náznacích se již Jihočeši radovali. V 9. minutě využil Petr Benát velké chyby obránce Koppa, který místo brankáři nalil českému středopolaři a ten gólmana šikovně obstřelil – 0:1.

A za další čtyři minuty to mohlo být o dvě branky. Kladrubského střelu ale bohužel pro hosty vyrazil na brankové čáře Urban. Na druhé straně se proti unikajícímu Ziereisovi skvěle ukázal brankář Staněk. I nadále se oba týmy snažily o útočnou hru. Další Kladrubského rána byla tečována vedle tyče, šanci pak měl znovu Ziereis, který z tutovky trefil dobře stojícího Staňka.

Řezno vyrovnalo ve 33. minutě. Haris Hyseni sice útočil do plné obrany, ale nikdo proti němu nevystoupil a nechal mu prostor na střelu, která zapadla k tyči – 1:1. A za další dvě minuty už domácí vedli. Třetí šanci Markus Ziereis nepromarnil a z dorážky pohodlně zakončil – 2:1. Dynamu vyšel i vstup do druhého poločasu. V 53. minutě srovnal parádní střelou z rohu pokutového území střídající Adrián Čermák – 2:2.

Jenže pak přišla další tříminutovka, ve které znovu dali domácí dvě branky. V 66. minutě se do míče opřel Daniel Schöpf a propálil střídajícího brankáře Hajduška – 3:2. A z následné akce dal čtvrtou branku Řezna Andre Luge, který dostal na hranici malého vápna až moc prostoru a pohotově zakončil mimo dosah brankáře – 4:2.

Za Jihočechy nastoupili i nové tváře – obránce Banovič, záložník Lupták a útočník Matějka. Fanoušci by je mohli vidět ve druhém přípravném zápase, ve kterém Dynamo přivítá v neděli Vltavín. Hrát se bude na Složišti od 11:30.

SSV Jahn Regensburg – SK Dynamo České Budějovice 4:2 (2:1)

Branky: 33. Hyseni, 35. Ziereis, 66. Schöpf, 68. Luge – 9. Benát, 53. Čermák. Karty: 0:1 (65. Hála).

Řezno: Lerch – Odabas, Hofrath (46. Faber), Ziereis, Kopp, Schöpf, Luge, Hoffmann (78. Stingl), Hesse, Urban, Hyseni (81. Kappacher) Náhradníci: Pentke – Paulus, Kappacher, Faber, Stingl

České Budějovice - 1. poločas: Staněk – Klesa, Banovič, Novák, Vaněk – Čavoš, Kladrubský – Wermke, Benát, Lupták – Matějka. 2. poločas: Hajdušek – Banovič, Šourek, Jáša, Funda – Hála, Čermák – Pešek, Táborský, Lupták – Matějka.

Štítky Řezno, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, Markus Ziereis, Petr Benát, Haris Huseni, Adrián Čermák, Daniel Schöpf, André Luge

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo začalo přípravu porážkou. V Řeznu dostalo čtyři góly  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.