Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Oba trenéři řeší před derby citelné ztráty. Poprvé se bude hrát v Táboře

Podle postavení v tabulce je jasným favoritem druholigového fotbalového derby SK Dynamo České Budějovice. Derby je ale vždy atypický zápas a i dnešní měření sil může skončit překvapivým výsledkem. Že půjde o velkou bitvu, ukazují i vyrovnané kurzy sázkovek. Domácí FC MAS Táborsko rozhodně není bez šancí.

Budějcké Dynamo je aktuálně vedoucí tým Fortuna národní ligy a do derby vstoupí v roli favorita. „Čeká nás náročné utkání, ale připravujeme se na něj jako na každé jiné. Při pohledu na tabulku se může zdát, že jsme favorité, ale při zápase se všechny rozdíly smazávají. Očekáváme, že přijde hodně diváků a bude to derby se vším všudy,“ uvedl pro klubový web českobudějovický trenér David Horejš.

Derby mezi Dynamem a Táborskem se poprvé odehraje po přesunu ze Soukeníku v Sezimově Ústí na novém táborském stadionu v Kvapilově ulici. „Stadion v Kvapilce nabízí fotbalovější prostředí. Diváci jsou blíž hrací ploše a jistě bude mít derby dobrou atmosféru. Věřím, že dorazí i fanoušci z Českých Budějovic a podpoří nás,“ dodal Horejš, který nemůže počítat s dvěma hráči základní sestavy. Pro karty nejsou k dispozici záložníci Javorek a Pešek.

Podobné starosti má ale i Roman Nádvorník, trenér FC MAS Táborsko. Pro karty nemůže počítat s kapitánem Navrátilem ani Kučerou. „Momentálně je bohužel neumíme nahradit stejnou kvalitou. Místo nich nastoupí mladí hráči, kteří si s těžkou situací musejí poradit,“ řekl táborský kouč. „V derby se postavení v tabulce nemusí projevit. Víme o slabinách i přednostech Dynama. Věřím, že se na soupeře dobře připravíme.

Utkání aktuálně prvního Dynama (25 bodů, skóre 23:8) a jedenáctého Táborska (14 bodů, skóre 17:19) začne ve 14:30. Budějcká Drbna z utkání přinese kromě tradičního reportu i celodenní souhrn „Den s Dynamem“.

Sázkové kanceláře na zápas vypsaly kurzy, ve kterých by nezaujatý divák nepoznal, že jde o souboj prvního s jedenáctým. Na výhru Dynama je totiž vysoký kurz 2,25.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, soutěž, Fortuna národní liga, derby, FC MAS Táborsko, trenér, Tábor, okres Tábor, David Horejš, Roman Nádvorník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oba trenéři řeší před derby citelné ztráty. Poprvé se bude hrát v Táboře  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.