Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V budějckém Clarionu se představí nová klubová akademie Dynama

Doslova revoluční změny čekají mládežnický fotbal v Českých Budějovicích. Na konci června totiž dojde ke zrušení zapsaného spolku Jihočeská fotbalová akademie Karla Poborského a za podpory Fotbalové asociace České republiky zahájí 1. července svou činnost nová klubová akademie s názvem SK Dynamo České Budějovice Akademie, z.s.

Statut klubové akademie nezískalo hned osm klubů z české nejvyšší fotbalové soutěže. SK Dynamo naopak dokázalo splnit podmínky díky své připravenosti. Jedná se zejména o vybudovanou infrastrukturu jako ubytovací kapacity, tréninkové prostory či zajištění partnerských škol.

V Jihočeském kraji už úspěšně funguje Regionální fotbalová akademie (dále RFA) Jihočeského kraje, která se věnuje kategorii U14 a U15. Její existence byla podmínkou pro vznik klubové akademie, ve které budou vyrůstat děti od šesti do devatenácti let. Klubová akademie tak cíleně připravuje děti od šesti let do třinácti let pro přechod do Regionální fotbalové akademie Fotbalové asociace České republiky, odkud se ve věku šestnáct let vrací zpět do klubové akademie.

Velkým přínosem nové klubové akademie bude především profesionalizace všech mládežnických kategorií, která přinese prospěch i dalším fotbalovým klubům v Českých Budějovicích a okolí. Do těch budou nejen proudit fotbalisté z profesionálního systému Dynamo Akademie, ale její profesionální trenéři budou koncepčně provádět také ukázkové tréninky v klubech a oddílech v celé spádové oblasti akademie.

Samotní hráči budou motivováni možností rozvíjet se v profesionálních podmínkách pod dohledem špičkových odborníků. Jejich cílem tak bude získání profesionální smlouvy, aby neodcházeli předčasně z regionu například do Sparty Praha či Slavie Praha, když jim budou nabídnuty srovnatelné podmínky celkového zajištění v podobě kvalitních podmínek pro trénink, vzdělávací proces a celkový rozvoj.

V pondělí 14. května od 18:00 hodin se uskuteční v Clarion Congress Hotelu České Budějovice představení nové klubové Akademie SK Dynamo České Budějovice. Prezentace Akademie je určena pro širokou veřejnost a všichni zájemci o zajímavé informace jsou srdečně zváni.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj dynamocb.cz

Štítky fotbal, sport, akademie, Dynamo, mládež, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Česko, Karel Poborský, Jihočeský kraj, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V budějckém Clarionu se představí nová klubová akademie Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.