Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Chlumec Cup pomáhá potřebným a baví sportovce i diváky

Fotbalový turnaj smíšených družstev, ve kterém každý celek musí mít stejnou vizáž, přilákal na 13. ročník dvanáct týmů. Pro českokrumlovskou nemocnici se vybralo 5 000 korun.

Chlumec Cup je sportovně – recesistický fotbalový turnaj. Každé družstvo musí být vyladěné do jednotné vizáže a musí se skládat z dětí do 15 let (Cipísků), aspoň jedné ženy (Manky) nebo Cipíska, Manky a jednoho Rumcajse (hráč nad 40 let),“ uvedla k turnaji za pořadatele Jana Gorčicová.

Turnaj se hraje netradičním způsobem při remízovém výsledku. Nekopou se totiž penalty, ani se nelosuje, ale Manky z každého týmu zatloukají hřebík do špalku. Kdo je nejrychlejší, vyhrává i jeho tým.

Akce se nese v přátelském duchu a v areálu panuje srandovní atmosféra. Kromě sportovních výkonů se oceňovaly i kostýmy či kreativita jednotlivých mužstev. Na 12. místě skončil tým Špuntů, kteří hráli v sukních a háčkovaných svetřících. Jedenácté bylo družstvo Cirkus Humberto z Krasejovky, kteří se zase vyžívali v záplavě balonků.

Další pořadí bylo: 10. Fabiáni, 9. Kosováci, 8. Chlumecké kobry (v dovednostní soutěži vyhráli sele), 7. Věncova hora (nováček turnaje), 6. Kykyni, 5. Medvídci z českokrumlovské nemocnice (nováček turnaje), 4. Pěnkavy profesora Vikinga, 3. Team KIWI, 2. FC Spartakiádos de la Sokolíkos.

Zlaté fanfáry zněly pro FC Zlatá Koruna. V zeleno-černých dresech nedali soupeřům moc šancí a nemilosrdně je odměňovali jedním gólem za druhým. I v posledním zápase měli dost energie a Sokolíkům nadělili tři branky.  Za první místo si odvezli pohár i krásný dort,“ řekla k vítězům Gorčicová.

V rámci akce byl připraven i bohatý doprovodný program - jízda na koni, závodní speciál trojnásobného mistra České republiky v rallyecrossu Luboše Čížka, rallye na simulátoru, malování na obličej a mnoho dalšího.

Máme radost, že se nám podařilo udělat i dobrý skutek. Zástupcům Nemocnice Český Krumlov jsme předali symbolický šek na 5 000 korun. Finanční prostředky poputují na dětské oddělení a zpříjemní tak malým pacientům jejich pobyt v nemocnici,“ dodala Gorčicová.

Foto Ladislav Pouzar

Štítky Chlumec Cup, Jana Gorčicová, turnaj, tradice, Chlumec, nemocnice, Cirkus Humberto, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlumec Cup pomáhá potřebným a baví sportovce i diváky  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.