Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KAM ZA SPORTEM: Do Tábora míří špičkoví triatlonisté. Koná se Velká cena

Sportovní fanoušci si mohou pro následující víkend vybrat z několika zajímavých akcí. Na Velkou cenu Tábora přiletěli i triatlonisté z daleké Austrálie či Izraele. U Budějc navíc začíná čtrnáctidenní mistrovství světa v bezmotorovém létání.

Velká cena Tábora je tradiční akce, která se uskuteční již po pětatřicáté. V neděli se na tratě vydají závodníci v kategoriích mistrovství Česka ELITE ve sprint triatlonu, mistrovství Česka žactva, Evropský pohár juniorů, Český pohár, Akademické mistrovství Česka a Otevřený přebor zaměstnanců vojenské správy.

K vidění tak bude kromě poloamatérů i kompletní česká špička a nadějní mladí triatlonisté ze zahraničí. Mimo jiné se v Táboře představí i portugalští mistři Evropy 2018 z juniorského štafetového závodu. Do Evropského poháru nastoupí i triatlonisté z dalších zemí či daleké Austrálie, Nového Zélandu či Izraele.

Hlavní kategorie čekají tratě 750 metrů plavání, 20 kilometrů cyklistiky a pět kilometrů běhu. Start je Pod Sladovnou u rybníku Jordán. Děti závodí postupně od 9:15, junioři vstoupí do Evropského poháru v 12:05 a start hlavních kategorií je v 17:00.

Hosín hostí 35. ročník mistrovství světa v bezmotorovém létání. Letiště s kompletním zázemím je na zítřejší start připravené. Na jih Čech dorazily posádky z 27 zemí světa. Ve třech kategoriích bude létat přes 110 strojů. Mistrovství se koná od 28. července do 12. srpna.

V nižších fotbalových soutěžích se naplno rozjely přípravy na další sezonu. Konají se tradiční fotbalové turnaje. V pondělí hrají poprvé doma junioři SK Dynamo České Budějovice. Soutěž se po letošním ročníku ukončí, takže všichni hrají o poslední titul.

Kam dále za sportem?

Sobota 28. července

Fotbal

Memoriál Jardy Hromádky (Boršov n. Vltavou) 12:30

Memoriál bratří Hauserů (Dříteň) 13:00

O pohár starosty (Chýnov) 13:00

O pohár starosty (Borek) 13:00

Jachting

Lázeňská regata (Třeboň) 10:00

Letectví

Mistrovství Česka v bezmotorovém létání (Hosín) 9:00

Neděle 29. července

Jachting

Lázeňská regata (Třeboň) 10:00

Letectví

Mistrovství Česka v bezmotorovém létání (Hosín) 9:00

Triatlon

Velká cena E.ON (Tábor) od 9:15

Pondělí 30. července

Fotbal

SK Dynamo Č. Budějovice – Jablonec (Juniorská liga) 13:00

Letectví

Mistrovství Česka v bezmotorovém létání (Hosín) 9:00

Autoři | Foto triatlon-tabor.cz

Štítky kam za sportem, sportovní tahák, hit, nabídka, triatlon, letectví, triatlonista, Tábor, Česko, Mistrovství světa ve fotbale, Austrálie, Izrael, České Budějovice, mistrovství Evropy, Hosín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KAM ZA SPORTEM: Do Tábora míří špičkoví triatlonisté. Koná se Velká cena  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.