Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dynamu přišla pauza vhod, tým zasáhla střevní viróza

Reprezentační přestávka tentokrát přišla českobudějovickému Dynamu vhod. Už poslední zápas v Pardubicích odehráli někteří hráči pod prášky, tým totiž zasáhla střevní viróza. Dvoutýdenní volno tak Jihočeši využijí k doléčení nemocí i drobných zranění. Trenér Horejš tak se svými asistenty pomalu začíná chystat černobílé na další utkání s Vítkovicemi.

Poslední utkání před reprezentační přestávkou prohráli českobudějovičtí fotbalisté v Pardubicích 0:2, ale konečný výsledek příliš neodpovídá tomu, co se Pod Vinicí odehrávalo. „Chtěli jsme být aktivní od první minuty, abychom dostali soupeře pod tlak. To se nám dařilo. Hra byla dobrá, kluky jsem za ni také pochválil. Bohužel jsme nevstřelili žádný gól, proto jsme si neodvezli ani bod. Šance jsme na to měli, situace jsme ale neřešili dobře. Pardubice nás pak z ojedinělého brejku potrestaly, výborně jim zachytal brankář Knobloch. Na body jsme určitě měli, takže nás porážka mrzí,“ vrací se k prohře na východě Čech trenér David Horejš.

I přes poslední neúspěch se Dynamu vstup do Fortuna: Národní ligy povedl. Po sedmi kolech mají černobílí patnáct bodů a jsou na druhé příčce tabulky. „Ano, jsme spokojeni, ale zůstáváme nohama na zemi. Aktuální pozice si vážíme, ale nepřeceňujeme ji. Do každého zápasu půjdeme s maximálním nasazením a touhou po vítězství. Chceme se nadále prezentovat atraktivním fotbalem, který se divákům líbí. Budeme makat dál a věřím, že budeme pokračovat v dobrých výkonech,“ ujišťuje jednačtyřicetiletý trenér.

Vzhledem k nabitému programu přišla Jihočechům přestávka vhod. Dva anglické týdny za sebou však nejsou jediným důvodem, proč na Střeleckém ostrově pauzu vítají. „Už před zápasem v Pardubicích dostali čtyři hráči střevní virózu, další čtyři skolila nemoc po zápase. Hráči se postupně vrací do tréninku, takže jsme za dva týdny volna rádi,“ vysvětluje bývalý ligový obránce. Do tréninku už se naplno zapojují i Róbert Kovaľ a Lazar Sajčič, tedy dva rekonvalescenti. Drobnější šrámy léči Petr Javorek a Adrián Čermák.

S týmem aktuálně netrénují ani dva reprezentanti do jednadvaceti let. Jindřich Staněk a Matěj Helešic přispěli svými výkony k výhře lvíčat v San Marinu 2:0. Staněk i Helešic odehráli celé utkání a společnými silami udrželi čistý štít a zároveň českou naději v kvalifikaci na EURO.

Autoři | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, pauza, viróza, nemoc, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, virové onemocnění, FK Pardubice, David Horejš, MFK Vítkovice, Jindřich Staněk, Matěj Helešic, 2. česká fotbalová liga, Česko, Adrián Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamu přišla pauza vhod, tým zasáhla střevní viróza  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.