Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Jasná záležitost. Dynamo přejelo Vítkovice a jde do čela

Jasnou výhru si Dynamo připsalo v osmém kole Fortuna národní ligy, když na svém hřišti porazilo Vítkovice 3:0. Gólů mohli dát domácí ještě více, šance na to především ve druhém poločasu měli. O branky se tak postarali Grajciar, Helešic a Havel.

Po zranění se do základní sestavy Dynama vrátil slovenský záložník Robert Kovaľ, hostům chyběli vykartovaní Holiš a Motyčka. Aktivněji vstoupilo do utkání favorizované Dynamo, ale první střelecký pokus si vypracovaly Vítkovice. Z těžké pozice střílel Jan Matěj, ale branku netrefil. Na druhé straně se nebezpečnou střelou prezentoval Grajciar a Šustr s vypětím všech sil vyrazil balon na roh.

Velkou šanci spálil Ledecký, když nabíhal sám na vítkovickou branku, ale na zadní tyč se netrefil. Skóre otevřel o dvě minuty později Peter Grajciar. Natáhl z přímého kopu a hostující gólman nedokázal vytěsnit míč mimo tři tyče – 1:0. Navýšit vedení domácího celku mohl „hroťák“ David Ledecký. Jenže nejprve jeho hlavičku vykopl na brankové čáře Mikula, o chvíli později jeho pokus skončil o pár centimetrů vedle tyče.

Do druhého poločasu vstoupilo Dynamo výborně a brzy dokázalo navýšit svůj náskok. Nejprve se mohl trefit Grajciar, jehož pokus vyrazil Šustr k Mršičovi, kterého dokázal vítkovický brankář rovněž vychytat. Trefil se až Matěj Helešic. Doletěl k němu centr Kladrubského a krajní záložník se ve velké šanci nemýlil – 3:0. Na druhé straně mohl snížit Jan Matěj, jenže jeho sražený pokus skončil na břevně.

Po faulu na Roberta Kovaľa nařídil sudí v 60. minutě pokutový kop. Toho se ujal Lukáš Havel, jenže Šustr vystihl směr a pokus vyrazil. Tentýž hráč se ale branky dočkal, když o pár minut hlavičkoval přesně po rohovém kopu – 3:0. Vítkovicím se utkání opravdu nevydařilo, což podtrhl Matěj Končal. Dostal druhou žlutou kartu a utkání pro něho předčasně skončilo. Dynamo se tak po hladké výhře vyšvihlo do čela tabulky.

SK Dynamo – Vítkovice 3:0 (1:0)

Branky: 25. Grajciar, 48. Helešic, 63. L. Havel, Žluté karty: Macej, Cverna, Mikula, Červené karty: 69. Končal (VIT), Rozhodčí: Orel - Blažej, Leška, Diváci: 1596

Dynamo: Křížek – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Havelka (66. Čavoš), Javorek – Kovaľ (62. Wermke), Grajciar (74. Táborský), Mršić – Ledecký.

Vítkovice: Šustr – Celba, Mikula, V. Cverna, Končal – Pašek (61. Mrázek), Matěj, Súkenník (81. Ožvolda), Vasiljev – Mišinský (73. Hýbl), Macej.

Autoři | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Vítkovice, fotbal, výhra, SK Dynamo České Budějovice, MFK Vítkovice, Peter Grajciar, Lukáš Havel, Matěj Helešic, Jan Matěj, David Ledecký, Matěj Končal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jasná záležitost. Dynamo přejelo Vítkovice a jde do čela  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.