Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Budějc míří Sparta. Všichni jsme plní očekávání, chceme hrát aktivně, říká trenér Dynama

Jeden z vrcholů fotbalové sezony už dnes čeká na budějcké fotbalové fanoušky. Ve třetím kole dorazí na Střelecký ostrov Sparta, která bude chtít navázat na vítězství s Jabloncem. Na dlouhou dobu vyprodaný zápas se těší i trenér Dynama David Horejš, který naopak v minulém kole slavil se svými svěřenci první vítězství v sezoně.

„Sparta je historicky nejlepší tým u nás s obrovskou kvalitou a výbornými fanoušky. Víme, že nás čeká jedno z nejlepších mužstev naší ligy. Moc se na ten zápas všichni těšíme a věřím tomu, že i my dobrým výkonem přispějeme k tomu, abychom tady pobavili lidi,“ říká budějovický kouč.

Dynamo se proti Spartě hodlá prezentovat aktivním herním stylem, který ho dovedl k vítězství v utkání se Slováckem. „Chceme hrát aktivně, se Spartou si to rozdat a já věřím tomu, že mužstvo má na to, abychom byli Spartě vyrovnaným soupeřem,“ dodává David Horejš.

Čavoš: Nechceme zalézt a čekat, s čím přijde soupeř.

Dnešní zápas bude mít zvláštní nádech pro Patrika Čavoše. Ten v letenském klubu začínal a nyní už tři a půl roku obléká dres Dynama. „Sparta sice v posledních letech nezažívá optimální období, ale pořád je to český velkoklub. Letenští mají nového trenéra, což je pro ně zase nová výzva. Bude to jeden z nejtěžších zápasů v sezoně,“ říká Patrik Čavoš a dodává: „V týmu je plno osobností, mně osobně se velice líbí mladý Adam Hložek, který podává na svůj věk skvělé výkony. Kanga je nadstandardní hráč pro českou ligu, i když má občas problémy s disciplínou. Skvělých hráčů má Sparta plno. Nedá se zaměřit jen na jednoho.“

Sám byl už u jedné porážky Sparty, když před rokem Dynamo s Pražany hrálo na Střeláku přípravný zápas. „Od té doby se toho tolik nezměnilo. Budeme si to chtít se Spartou rozdat na férovku. Musíme být odvážní, nebát se soupeře. Hrát aktivně a odvážně, to nám nyní přineslo body ze Slovácka. Určitě nechceme zalézt a čekat, s čím přijde soupeř. Máme dobrý tým na nátlakovou hru, té se musíme držet. To je recept, jak Spartu porazit,“ dodává.

Pravděpodobné sestavy:
České Budějovice: Staněk – Čolič, Havel, Novák, Kladrubský – Javorek, Čavoš – Schranz, Provod, Mršič – Ledecký

Sparta Praha: Nita – Sáček, Radakovič, Štetina, Hanousek – Krejčí – Hložek, Kanga, Hašek, Plavšič – Kozák

Zdroj: EuroFotbal.cz

Dynamo se bude muset obejít hned bez několika hráčů. Hrát totiž nemohou tři kmenoví hráči Sparty, kteří na jihu Čech z Letné hostují. V sestavě tak budou stoprocentně chybět Havelka, Kulhánek a Mustedanagič.

Vyprodaný zápas s pražskou Spartou začíná dnes v 18:00. „Všichni jsme plní očekávání, co od toho čekat. Po dlouhé době bude vyprodaný stadion. Samozřejmě chceme uspět, hlavně bychom lidem chtěli nabídnout dobrý fotbal,“ uzavřel trenér.

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, Fortuna liga, trenér, České Budějovice, David Horejš, FK Baumit Jablonec, Patrik Čavoš, 1. FC Slovácko, Adam Hložek

Do Budějc míří Sparta. Všichni jsme plní očekávání, chceme hrát aktivně, říká trenér Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.