Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Tříbodový sen se rozplynul. Dynamo ztratilo dvougólový náskok a se Spartou remizovalo

, aktualizováno 29. července 2019, 22:10

Budějce mají za sebou fotbalový svátek. Na Střelecký ostrov přijela v pondělí pražská Sparta, která sice v posledních letech nebudí takový respekt, jako v minulosti, ale i tak zůstává v její sestavě řada zvučných jmen. Dynamo vlétlo do utkání nejlépe, jak mohlo a díky brankám Ivana Schranze a Jiřího Kladrubského vedlo v poločase 2:0. Sparta ale v druhém poločase využila dvou velkých šancí, srovnala a z jihu Čech si tak odváží bod za remízu 2:2.

Úvod zápasu hráčům zkomplikoval déšť. Nad jihočeskou metropolí se rozpoutala hodinu před utkáním poměrně slušná bouřka, doprovázená silným deštěm. Stejný scénář se odehrával na Střeleckém ostrově i při rozcvičce při prvním kole s Opavou. Tehdy ale déšť domácím k bodům nepomohl.

Na úvod utkání budou chtít Sparťané rychle zapomenout. Nejprve gólmana Nitu vystrašil Ivan Schranz. Ten po zaváhání Costy zůstal sám před rumunským brankařem, který skvělým zákrokem jeho pokus zmařil. O dvě minuty později už se ale mohl vyprodaný stadion radovat. Krásný pas na pravou stranu dostihl Čolič. Ten přesným centrem našel Provoda, který se snažil zakončit. Jeho hlavičku za brankovou čáru dostal ale až Schranz. Nováček ligy se tak ujal vedení už ve čtvrté minutě.

Domácí přesný zásah z úvodu utkání nabudil k zesílení tlaku, který vyvrcholil během prvního poločasu v šance Čavoše a Provoda. Oběma k radosti chybělo několik desítek centimetrů.

Dynamo ztratilo dvougólový náskok se Spartou

Pondělí, 29. července 2019, 20:51

Dynamo ztratilo dvougólový náskok a se Spartou remizovalo
Dynamo ztratilo dvougólový náskok a se Spartou remizovalo

Sparťanští se do první větší šance dostali až po půlhodině hry, kdy Hašek našel Kozáka, který se vyhnul ofsajdu. Bývalý reprezentační útočník ale ideální moment pro střelu zaspal a Havel mu míč odkopl. Blízko vyrovnání byla Sparta také v pětačtyřicáté minutě, kdy po rohu vyrážel balon Staněk z brankové čáry.

Po vzoru hesla „nedáš dostaneš“ se v posledních sekundách poločasu opět prosadili domácí. Druhé brance předcházel zákrok Hanouska, který stáhl ve vápně Ledeckého a rozhodčí nemohl jinak, než nařídit penaltu. Tu nekompromisně střelou do rohu proměnil Jiří Kladrubský.

Hráči Dynama tak v poločase odcházeli do šatny za stavu 2:0. Tedy za stejného stavu, kterým skončilo poslední vyprodané utkání Dynama na Střeleckém ostrově v dubnu roku 2007, kdy Jihočeši hostili Spartu, kterou tehdy porazili po gólech Černého a Poborského.

A právě Sparta se v úvodu prvního poločasu dostala opět do hry. Hložek našel před brankou domácích Kangu, který střelou do středu branku snížil na 2:1.

Dynamo ale i v druhém poločase pokračovalo v tlaku. Schranz vybojoval míč a šel společně s Mršičem dva na jednoho vstříc brance Nity. Jeho přihrávka se na Mršiče dostala až na druhý pokus. Chorvatský záložník ale svou dělovku napálil do břevna. O čtvrt hodiny později podržel Spartu naopak skvělý Nita, který pohotovým zákrokem vychytal Schranze.

Tříbodový sen se Dynamu rozplynul necelých deset minut před koncem, kdy srovnal Tetteh, který využil přímého kopu z kopačky Kangy. Dynamo se tak po vydařeném prvním poločase musí spokojit s bodem za remízu 2:2.

"Diváci, kteří dneska přišli na zápas, určitě nelitovali a viděli dobrý fotbal. Snažili jsme se Spartu napadat a hrát agresivně, což se nám dařilo hlavně v první části. Chtěli jsme být stejně aktivní i ve druhém poločase. Zápas se lámal za stavu 2:1, kdy jsme měli dvě stoprocentní šance, ale neproměnili jsme je. I tak ten bod bereme s respektem," shrnul trenér Dynama David Horejš.

V dalším kole přivítají Budějce na svém stadionu Jablonec.

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 2:2 (2:0)

Branky: 4. Schranz, 45.+8 Kladrubský z pen. – 49. Kanga, 81. Tetteh. Rozhodčí: Hrubeš – Kubr, Šimáček – Zelinka (video). ŽK: Čavoš, Ledecký, Brandner, Kladrubský, Provod – Plavšič, Hanousek. Diváci: 6681 (vyprodáno).

Sestavy: Č. Budějovice: Staněk – Čolič, Havel, Novák, Kladrubský – Schranz (79. Brandner), Javorek, Čavoš, Provod, Mršič (90. Martan) – Ledecký (86. Táborský). Trenér: Horejš.
Sparta: Nita – Sáček (69. Trávník), Štetina, Costa, Hanousek – Hložek, Hašek (46. Tetteh), Krejčí, Kanga, Plavšič – Kozák. Trenér: Jílek.

Foto Bramberka Nová

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, Fortuna liga, HC Dynamo Pardubice, Ivan Schranz, Jiří Kladrubský, Střelecký ostrov, Česko, David Horejš, SFC Opava, České Budějovice

FOTO/VIDEO: Tříbodový sen se rozplynul. Dynamo ztratilo dvougólový náskok a se Spartou remizovalo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.