Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Slavia potvrdila svou kvalitu a z Budějc odjíždí se třemi body. Dynamo na domácí vítězství čeká

Jih Čech zažil další fotbalový svátek. Po pražské Spartě dorazila na Střelecký ostrov Slavie, která je v současnosti jediným českým zástupcem v evropských pohárech. Úřadující domácí šampion před vyprodaným hledištěm potvrdil svou kvalitu a po brankách Stancia, Olayinky a Škody si z Budějc odváží výhru 3:0.

Pražská Slavie byla v páteční předehrávce jasným favoritem. Bilance vzájemných zápasů poměrně jasně hovoří pro úřadujícího mistra české ligy. Ze čtyřiceti soutěžních utkání v první lize jich sešívaní vyhráli hned pětadvacet. Osm duelů patřilo Dynamu, sedm skončilo remízou.

Jako první se do výrazné šance dostali po necelé čtvrthodině hry hostí. Dynamo nedůrazně odehrálo míč, Stanciu jej poslal doprava na Coufala, jehož ránu Staněk takovým hokejovým rozklekem vyrazil. Obratem se do šance na druhé straně dostalo Dynamo, když se na branku řítil Mršič s Ledeckým. Druhý jmenovaný se dostal do vápna, ale po kličce se dopustil útočného faulu, což neuniklo pozornosti rozhodčího.

Slavie se nenechala protiútokem Dynama rozhodit a v první půli ještě několikrát zahrozila. Nejprve si Júsuf Hilál přesně naskočil na přední tyči a nebezpečně hlavičkoval jen o pár centimetrů mimo. Štěstí neměl ani Stanciu, který prověřil z poměrně slušné vzdálenosti brankáře Staňka, ale i jeho střele chybělo několik centimetrů.

Slavie si poradila s budějckým Dynamem

Sobota, 17. srpna 2019, 00:36

Slavie si poradila s budějckým Dynamem
Slavie si poradila s budějckým Dynamem

Slavia v první půli zasypala branku domácích skoro dvacítkou střel, sedm z nich mířilo mezi tři tyče. Za záda brankáře Staňka ale nešla ani jedna.

Střelecké prokletí prolomila Slavie ale v úvodu druhého poločasu. Po autovém vhazování dostal hodně prostoru Stanciu a krásnou ranou nártem trefil přesně k tyči. Slavie se tak hned tři minuty po začátku druhé půle dostala do vedení.

A pro domácí bylo čtvrt hodiny před koncem ještě hůř. Po van Burenově centru se míč šťastně odrazil k Olayinkovi, který z ideální pozice uklidil balon do sítě.

"Mrzí nás, že jsme nenavázali na předchozí domácí zápasy. Ale je třeba přiznat, že Slavia byla od začátku lepší a dostala nás pod tlak. Hráčům ani nemám co vytknout, prohráli jsme s lepším soupeřem. Chtěli jsme hrát aktivně, napadat rozehrávku, ale to se nám s ohledem na kvalitu soupeře nevedlo," řekl trenér Dynama David Horejš.

SK Dynamo Č. Budějovice – SK Slavia Praha 3:0 (0:0)

Branky: 48. Nicolae Stanciu, 76. Peter Olayinka, 84. Milan Škoda.

Sestavy: SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Čolić, L. Havel, P. Novák, Kladrubský (79. Helešic) (C) – Čavoš (70. Táborský), Javorek – Schranz, Provod, Mršić (61. Brandner) – Ledecký. SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Hovorka, Kúdela, Zelený – T. Souček (C) – Olayinka, Stanciu (78. Traoré), Hušbauer, Masopust (65. Mick Van Buren) – Júsuf Hilál (76. Škoda). 

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, SK Slavia Praha, Fortuna liga, České Budějovice, Nicolae Stanciu, Česko, Peter Olayinka, HC Škoda Plzeň, AC Sparta Praha, Milan Škoda, Mick van Buren

Slavia potvrdila svou kvalitu a z Budějc odjíždí se třemi body. Dynamo na domácí vítězství čeká  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.