Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Dynamo nedalo Karviné šanci. Navrátilec Drobný si odbyl premiéru s čistým kontem

Dynamo opět ukázalo formu a v neděli odpoledne potvrdilo tříbodový zisk z Olomouce. Karviná na Střeleckém ostrově nepředvedla špatný výkon, Jihočeši ale po povedenému prvnímu poločase dovedli zápas do vítězného konce a to především díky dvěma brankám Havla, kterého střelecky doplnil Schranz.

Dynamo vběhlo na trávník v lehce pozměněné sestavě oproti šťastnému utkání s olomouckou Sigmou, kde Jihočeši zaslouženě vyhráli. Oproti minulému duelu se vrátil do základní jedenáctky Petr Javorek. Naopak v brance se poprvé objevil Jaroslav Drobný, který právě z Dynama odešel do zahraničí v roce 2001. Po osmnácti letech strávených v Řecku, Holandsku, Anglii a Německu se čtyřicetiletý brankář s reprezentačními zkušenostmi vrátil na jih Čech.

FOTOGALERIE: Dynamo nedalo Karviné šanci

Neděle, 27. října 2019, 17:37

Dynamo nedalo Karviné šanci
Dynamo nedalo Karviné šanci

Úvodní oťukávanou utnul v osmnácté minutě hostující brankář Hrdlička. Ten naběhl do chumlu hráčů ve vápně a po nedovoleném zákroku nařídil rozhodčí penaltu. Tu Lukáš Havel proměnil bez zaváhání.

Třiadvacetiletý odchovanec Dynama měl v neděli svůj den. O šest minut později přidal druhý přesný zásah. Čoličův centr podběhl už jednou chybující Hrdlička a rozběhnutý Schranz vrátil vysoký balon na malé vápno. Tam se v hlavičkovém souboji prosadil Havel, který navýšil na 2:0.

Ve vysokém tempu začal také druhý poločas. Už po sedmi minutách srazil Karvinou na kolena rychlý brejk domácích. Brandner sice míč přes obranu neprotlačil, balonu se ale chopil Schranz, který prošel vápnem a nekompromisní střelou k tyči přidal třetí branku.

Dynamo se i v závěru tlačilo do vápna Karviné, ale na konečném výsledku se už nic nezměnilo. "Jsem moc rád, že se nám podařilo zvítězit, že jsme dokázali potvrdit cenné body z Olomouce. Moc si vážíme toho, že jsme vyhráli třikrát po sobě. Je to další povzbuzení do práce. Karviná má dobré mužstvo. Venku to potvrzovala, ale my si šli pro výhru od první minuty. Rozdílové bylo trestání chyb. Povedl se nám vstup do druhého poločasu. Když jsme dali na tři nula, pak už jsme hru kontrolovali," shrnul zápas trenér Dynama David Horejš.

Jihočeši vytěžili z posledních tří ligových zápasů maximální bodový příděl a soupeřům nadělili devět branek. Už ve středu je ale v rámci osmifinále MOL Cupu čeká pražská Sparta, kterou Dynamo přivítá na svém stadionu.

SK Dynamo České Budějovice – MFK Karviná 3:0 (2:0)

Branky: 20. L. Havel (pen.), 26. L. Havel (Schranz), 51. Schranz (Brandner)

SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Čolić, L. Havel, Sivok (C), P. Novák – Schranz, Havelka (78. Čavoš) – Brandner (67. Táborský), Javorek, Mršić (82. Ekpai) – Ledecký MFK Karviná: Hrdlička – Ndefe (51. Janečeka), Dreksa (21. Kouřil, 32. Čonka), Rundić (C), Krivák – Ba Loua, Marek Hanousek – Jan Moravec, Bukata, Lingr – Petráň.

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, MFK Karviná, Fortuna liga, HC Dynamo Pardubice, Lukáš Havel, SK Sigma Olomouc, Střelecký ostrov, Petr Javorek, Jaroslav Drobný, Německo, Řecko

FOTO: Dynamo nedalo Karviné šanci. Navrátilec Drobný si odbyl premiéru s čistým kontem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.