Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Dynamo končí po debaklu v domácím poháru. Sparta si odváží postup po vítězství 4:0

, aktualizováno 30. října 2019, 19:57

Na středeční utkání MOL Cupu budou chtít fanoušci i fotbalisté Dynama rychle zapomenout. Návrat brankáře Staňka mezi tři tyče nevyšel podle představ. V jeho síti skončil míč hned čtyřikrát. Debakl Dynama zařídilo duo Kozák – Hanousek.

Po úvodním tlaku se vedení ujala Sparta. V šestadvacáté minutě nahrál Adam Hložek na dobře nabíhajícího Matěje Hanouska, který přesně mířil na zadní tyč.

Dynamo tlačilo, ale k větší šanci jejich úsilí nevedlo. Ba naopak. Sedm minut před koncem prvního poločasu se do další velké šance dostal Matěj Hanousek, který vystřelil na branku a jeho střelu ještě před Staňkem tečoval Libor Kozák. Domácí si sice stěžovali na ofsajdové postavení útočníka Sparty, to rozhodčí ale nepotvrdil a branku uznal.

Hned po prvních minutách druhého poločasu bylo pro domácí ještě hůř. V jednapadesáté minutě Sparta navýšila poté, co Hanousek odcentroval přesně na Kozáka, který se v rozhodující moment nemýlil a podruhé v utkání mířil přesně do sítě Dynama.

Na Střeleckém ostrově se v jednašedesáté minutě začal rodit první debakl Dynama. Sparta se nespokojila s třígólovým nášupem a přidala čtvrtou branku. Po rozehrání rohu Kangou se trefil Hanousek, který byl u všech čtyř sparťanských gólů. Ten závěrečný si připsal na své konto právě on.

FOTOGALERIE: Dynamo končí v poháru

Středa, 30. října 2019, 19:53

Dynamo končí v poháru.
Dynamo končí v poháru.

"Zápas bych hodnotil ze dvou pohledů. První je výsledek a druhý předvedená hra. Výsledek je špatný. Prohrát doma 0:4 není nic pěkného. Co se týče hry, tak se nemáme za co stydět. Zápas se rozhodoval v prvních třiceti minutách. To jsme byli aktivnější. My ale první šanci neproměnili. Sparta nás potrestala. Vytěžila góly z našich hrubých chyb. Za stavu 2:0 už se to těžko otáčí. Ve druhé půli to třetí gól rozhodl. Sparta pak už zápas kontrolovala. Chtěli jsme postoupit, takže nás výsledek mrzí," shrnul trenér Dynama David Horejš.

Dynamu se tak nepodařilo v poháru postoupit přes Spartu, která díky dnešnímu vítězství postupuje v MOL Cupu mezi osm nejlepších týmů.

SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha 0:4 (0:2)

Branky: 26. Hanousek, 38. Kozák, 51. Kozák, 61. Hanousek

SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Kladrubský, Havel, Sivok "C", Novák (80. Helešic) – Javorek, Čavoš – Schranz (55. Ekpai), Brandner (62. Táborský), Mršič – Ledecký. AC Sparta Praha: Nita – Sáček, Kaya, Lischka, Hanousek – Vindheim, Hašek, Kanga (67. Krejčí), Trávník, Hložek (73. Frýdek) – Kozák (80. Juliš).

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, MOL Cup, HC Dynamo Pardubice, Matěj Hanousek, Libor Kozák, Adam Hložek, David Horejš

FOTO: Dynamo končí po debaklu v domácím poháru. Sparta si odváží postup po vítězství 4:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.