Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Série bez porážky skončila, Dynamo nestačilo na Slavii

Poslední utkání v roce 2019 se fotbalistům Dynama nevydařilo a na Sinobo Stadium neuhráli ani bod. Domácí rozhodli o své výhře už v prvním poločase, kdy se postupně trefili Škoda, Coufal a Masopust. Zkraje druhé půle snížil Ekpai, ale Milan Škoda druhou brankou v zápase upravil na konečných 4:1. Jihočeši tak neprodloužili sérii osmi zápasů bez porážky a nakonec přezimují na osmé příčce tabulky.

Hned několik zásahů do základní jedenáctky udělal trenér David Horejš pro zápas na Slavii. Chyběl vykartovaný Tomáš Sivok, jehož na stoperu nahradil Jiří Kladrubský. Poprvé od začátku nastoupil Ubong Ekpai, do sestavy se vrátil Patrik Brandner. V dresu domácích naskočil Lukáš Provod, který do Slavie přišel právě z Dynama. 

Úvodních deset minut nepřineslo žádný klíčový moment. Míč více držela Slavie, ale Jaroslav Drobný žádnou práci neměl. Úvodní branka padla ve 13. minutě. Masopust z pravé strany poslal do vápna dobrý centr, na který si naskočil Milan Škoda a přesnou hlavičkou skóroval – 1:0. Za šest minut se červenobílí radovali znovu. Coufal dostal míč proti noze a tečovanou ranou pokořil Drobného – 2:0. 

Jihočeši se po dvaceti minutách hry dožadovali pokutového kopu, když byl k zemi poslán Patrik Brandner. Sudí ale nepískal a pokračovalo se dál ve hře. Do třicáté minuty se sešívaným podařilo přidat ještě třetí branku. Na hranici ofsajdu zůstal volný Lukáš Masopust, jehož střela doskákala až do sítě – 3:0. 

Do druhé půle vstoupili Jihočeši velice dobře a po sedmi minutách hry vykřesali naději na bodový zisk. Ve vápně byl důrazný Brandner, od jeho nohy se odrazil míč k Ubongu Ekpaovi, který nekompromisně napálil míč za Koláře – 3:1. Tříbrankový náskok si slávisté vzali rychle zpět. Po levé straně nikdo nezachytil Traorého, který měl čas najít Milana Škodu, pro něhož to po přesném zakončení byla druhá branka v zápase – 4:1. 

Závěr zápasu už nepřinesl další gólový moment. Slušnou šanci měl střídající Ivo Táborský, ale střela mu nesedla. Slavia tak zakončila úspěšnou první polovinu sezony a Dynamu připravila porážku po dlouhých osmi kolech.

Slavia – SK Dynamo 4:1 (3:0)

Branky: 13. a 58. Milan Škoda , 19. Coufal, 28. Masopust – 52. Ekpai Žluté karty: Havelka, Ekpai, Drobný (všichni CEB) Rozhodčí: Franěk – Vlček, Mojžíš 

Slavia: Kolář – Coufal, Takács, Kúdela, Bořil (76. Holeš) – Masopust (79. Júsuf Hilál), Traoré (72. Hora), Ševčík, Souček, Provod – Milan Škoda.

Dynamo: Drobný – Ekpai, L. Havel, Kladrubský, P. Novák – Čavoš (81. Táborský), Havelka (77. Kulhánek) - Brandner (69. Mršić), Javorek, Schranz – Ledecký.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Slavia, porážka, SK Dynamo České Budějovice, SK Slavia Praha, Milan Škoda, Ubong Moses Ekpai, Lukáš Masopust, Patrik Brandner, Stadion Eden, Jiří Kladrubský, Lukáš Provod, Jaroslav Drobný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série bez porážky skončila, Dynamo nestačilo na Slavii  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.