Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeši se s Kyprem loučí porážkou

Třetí přípravný zápas na soustředění na Kypru mají za sebou fotbalisté Dynama České Budějovice. Po dvou předchozích výhrách se se středomořským ostrovem loučili porážkou 0:2 od litevského mistra. Po gólu dostali v prvním i ve druhém poločase.

Těsně před odletem domů čekal na soustředění na Kypru fotbalisty Dynama České Budějovice poslední herní test. V sobotním dopoledni se střetli s trojnásobným litevským mistrem z posledních tří let FK Süduva Mariampolé. Utkání to bylo náročné a hodně emotivní už od začátku duelu. Trenér Horejš měl k dispozici kompletní kádr. Nelimitovala ho žádná zranění a od úvodního hvizdu tak na hrotu poprvé v přípravě naskočil Ivo Táborský. Pod hrotem nová posila Pavel Šulc a na krajích Patrik Brandner s Denisem Granečným. Zálohu tvořila dvojice Jiří Kulhánek a Filip Havelka a obranou čtveřici Miloš Kopečný, Lukáš Havel, Maxim Talovierov a Pavel Novák. V brance pak dostal šanci Zdeněk Křížek.

Zápas se hrál za silného větru a deště. Dynamo bylo od začátku aktivnějším celkem, ale velkou šanci si vytvořilo až ve 28. minutě. Granečný poslal centr do vápna. Na jeho hranici našel Táborského, ten si balon zpracoval, ale střílel těsně vedle tyčky. Už chvíli předtím se dvakrát musel natahovat pro střely soupeře Zdeněk Křížek v brance. Tu ostřejší vypálil Tadič v 19. minutě, ale strakonický rodák kryl. O minutu později si poradil i se skákajícím pokusem z kopačky Kerly. I když vše nasvědčovalo tomu, že poločas skončí bez branek, Litevci se se přeci jen dostali do vedení. Křížek si minutu před pauzou sice dokázal poradit s první střelou litevského celku, ale vyražený balon se dostal před Andra Švrljugu, který ho dorazil hlavou do sítě – 0:1.

Do druhého poločasu poslali Jihočeši prakticky novou jedenáctku. Z prvního poločasu zůstali jen Šulc, Kopečný, Talovierov a na pozici stopera se stáhl Kulhánek. Jihočeši měli územní převahu. Jejich šance ale nebyly zcela dotažené. V 61. minutě vytáhl hostující gólman na břevno centr Šulce. V 65. minutě byl Ledecký v dobré pozici, ale váhal s míčem tak dlouho, až ho gólman soupeře vytlačil z dobrého úhlu. V 80. minutě pak soupeř vyučoval z produktivity. Jedinou výraznější šanci ve druhé půli přetavil ve druhý gól. Semir Kerla se dostal s míčem až do zakončení a střelou na zadní tyč překonal gólmana Sušaka, který nastoupil do druhé půle – 0:2. Jihočeši se pak ještě snažili vstřelit gól. Měli i několik příležitostí, ale skórovat se jim už nepodařilo.

SK Dynamo – Suduva 0:2 (0:1)

Branky: 44. Švrljuga, 80. Kerla, Žluté karty: 32. Pušič

Suduva: Kardum – Švrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Živanovič, Salamon – Pušič, Matulevičius, Oliveira – Tadič, Topčagič.

Dynamo: 1. poločas:Křížek – Kopečný, Havel, Talovierov, Novák – Kulhánek, Havelka – Brandner, Šulc, Granečný – Táborský.
2. poločas: Sušak – Kopečný (71. Čolić), Talovierov, Kulhánek, Kladrubský – Čavoš, Javorek – Meszároš, Šulc (71. Malecha), Mršić – Ledecký.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dynamocb.cz | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, fotbal, příprava, zápas, SK Dynamo České Budějovice, Kypr, Pavel Šulc, Jiří Kulhánek, Miloš Kopečný, Zdeněk Křížek, Ivo Táborský, HC Dynamo Pardubice, Patrik Brandner, Filip Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši se s Kyprem loučí porážkou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.