Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Dynamo poprvé na jaře padlo. Doma nestačilo na ostravský Baník

, aktualizováno 28. února 2020, 20:48

Budějckému Dynamu se nepodařilo navázat na dvě jarní výhry, když v pátek večer podlehlo na Střeleckém ostrově ostravskému Baníku. Gólový účet jako první otevřel čtyři minuty před poločasem Nemanja Kuzmanovič. Druhou branku Baníku Ostrava přidal minutu před koncem Tomáš Smola.

Baník začal aktivně už od prvních minut. Ve čtvrté minutě si na centr z levé strany dobře naběhl Roman Potočný. Míč poslal z bezprostřední blízkosti jenom do připraveného Drobného. O tři minuty později Baník zahrozil podruhé. Holzer ve vápně našel nikým nehlídaného de Azeveda. Ten si míč zpracoval a z otočky nechal vyniknout domácího brankáře. Ostrava dlouhou dobu Dynamo nepustila do výraznější akce a naopak ještě minimálně dvakrát mohla navýšit.

V jednačtyřicáté minutě se zhruba pět stovek ostravských fanoušků mohlo začít radovat. Střelu de Azeveda zvládl Drobný zlikvidovat, míč však vyrazil pouze před sebe. Do bezpečí se ho následně snažil odkopnout Pavel Novák, jenže trefil jenom Nemanju Kuzmanoviče, od kterého se míč odrazil do sítě.

FOTOGALERIE: Dynamo podlehlo Baníku

Pátek, 28. února 2020, 20:48

Dynamo podlehlo Baníku
Dynamo podlehlo Baníku

Do výrazné šance se Dynamo dostalo až třicet minut před koncem. V jednašedesáté minutě Brandner našel ve vápně Matěje Mršiće, který si srovnal míč na svou silnější nohu a pěknou ranou jenom o pár centimetrů minul spojnici tyčí.

O patnáct minut později mělo Dynamo opět šanci srovnat. Čolič z pravé strany našel nabíhajícího Šulce, jehož hlavičku se štěstím chytil Laštůvka. Brankou neskončila ani akce v 82. minutě, kdy nikým nebráněný Sivok mířil z hranice malého vápna nad břevno.

Dynamo branku nedalo a navíc bylo opět potrestáno. V 89. minutě zůstal na polovině nepokrytý Tomáš Smola, který unikl celé obranné řadě domácích. Sám proti Jaroslavu Drobnému si poradil a míč uklidil na zadní tyč. Baník tak navýšil na konečných 0:2.

"Za druhý poločas by výsledku remíza slušela. Ale ta první část byla z naší strany špatná, byli jsme zakřiknutí, byli jsme nervózní. Věřím, že na nás ta pozice nedolehla. Musíme uznat, že Baník má kvalitu, ale i tak jsme ve druhém poločase mohli vyrovnat. Jenže jsme nedali gól ani z velkých šancí. Po přestávce naši hru oživilo také střídání, Šulc i Mészáros tomu výkonu hodně pomohli," shrnul trenér Dynama David Horejš.

Dynamo po dvou únorových výhrách poprvé v jarní části zaváhalo. V dalším kole zamíří svěřenci trenéra Horejše do Plzně. 

SK Dynamo České Budějovice - FC Baník Ostrava 0:2 (0:1)

Branky: 41. Kuzmanovič, 89. Smola

SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Čolić, L. Havel, Sivok, P. Novák – Čavoš, Havelka, Brandner (62. Mészáros), Javorek (46. Šulc) – Mršić, Schranz (81. Ledecký).

FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, J. Pokorný, Stronati, Holzer – Kaloč, Jirásek – de Azevedo (66. Reiter), Kuzmanović (48. Hrubý), Potočný – Šašinka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Baník Ostrava, Fortuna liga, HC Dynamo Pardubice, Nemanja Kuzmanović, Tomáš Smola, Střelecký ostrov, Roman Potočný, Pavel Novák, David Horejš, HC Vítkovice Ridera, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dynamo poprvé na jaře padlo. Doma nestačilo na ostravský Baník  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.