Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo odehraje dvě následující ligová kola bez diváků

Ligová fotbalová asociace reaguje s ohledem na hrozbu nákazy koronavirem COVID-19 v Česku na Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví a na dnešním zasedání Ligového výboru rozhodla o odehrání všech utkání FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v následujících dvou soutěžních kolech bez přítomnosti diváků v omezených podmínkách, které jí určilo Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví. Na zápasu nebudou moct ani novináři.

Ligová fotbalová asociace si je vědoma závažnosti situace a rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví vydané na základě stanoviska Bezpečnostní rady státu plně respektuje.

„Jsme si vědomi mimořádnosti a závažnosti aktuální situace. Zvažovali jsme v této složité situaci všechny možné varianty a rozhodli se i vzhledem k nejistotě ohledně dalšího vývoje upřednostnit možnost nejbližší dvě ligová kola odehrát i bez přítomnosti diváků na stadionech s tím, že budeme společně s držiteli vysílacích práv hledat možnosti, jak zpřístupnit ligová utkání co nejširšímu počtu fanoušků.“ vysvětlil předseda Ligového výboru LFA Dušan Svoboda.

Pro toto řešení se po diskusi a zvážení všech možností jednoznačně vyjádřili všichni přítomní členové Ligového i Kontrolního výboru LFA a má rovněž podporu většiny klubů FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

„Volíme nejlepší ze špatných řešení. Toto rozhodnutí je zcela v souladu s doporučeními European Leagues a většinou evropských soutěží,“ zdůvodnil dnešní rozhodnutí Svoboda.

Ligový výbor samozřejmě bude vývoj epidemiologické situace v Česku nadále pozorně sledovat a je připraven na něj reagovat a rozhodnou o dalších krocích a opatřeních. „Až podle vývoje dalších opatření ze strany státních orgánů budeme reagovat a hledat řešení, abychom zachovali regulérnost soutěží i s ohledem na fanoušky a další subjekty. Fanoušky žádáme o pochopení mimořádnosti celé situace a všechny kluby o respektování vydaných opatření," komentoval nastalou situaci Svoboda.

„V našem případě se jedná o zápasy SK Dynamo České Budějovice vs. FC Slovan Liberec (neděle 15.3. od 14:30) a následně Bohemians Praha 1905 vs. SK Dynamo České Budějovice (neděle 22.3. od 14:30),“ uvedl klub na svém Facebooku. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto

Štítky Dynamo, koronavir, opatření, zápas, SK Dynamo České Budějovice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, 1. česká fotbalová liga, 2. česká fotbalová liga, Česko, Dušan Svoboda, Bezpečnostní rada státu, Kontrolní výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu Čes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo odehraje dvě následující ligová kola bez diváků  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.