Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fotbalový půst je u konce. Dynamo v prvním utkání po koronavirové pauze podlehlo Liberci

, aktualizováno 27. května 2020, 21:29

Přesně jednaosmdesát dní trval fotbalový půst na jihu Čech. Po neplánované koronavirové pauze vyběhli hráči budějckého Dynama k ligovému zápasu ve středu večer, kdy se střeli na Střeleckém ostrově s liberecký Slovanem. Ten v Budějcích potřeboval napravit prohru z Teplice. To se Severočechům povedlo díky jediné brance Băluțy.

Komorní atmosféru krátce před úvodním hvizdem utnula skupinka fanoušků, kteří byli na stadion nakonec vpuštěni. Na první větší šanci si počkali do třinácté minuty, kdy Pavel Šulc prověřil libereckého Nguyena. Ten vyrazil balon před sebe a tím nabídl tutovku Brandnerovi. Pohotovým zákrokem Nguyen své zaváhání napravil a budějovického záložníka vychytal. Následná Šulcova dorážka mířila mimo tři tyče.

O pár minut později se do vedení mohli dostat bílo-modří. Hlavičku po rohovém kopu nejprve vychytal Drobný. Pohotové zakončení Mary do sítě však bylo z ofsajdové pozice, což neuniklo pozornosti rozhodčího.

Největší šanci prvního poločasu si na závěr úvodního dějství pošetřil domácí Lukáš Havel, který nikým neohrožován hlavičkoval. Nguyen však vyrazil balon nad břevno.

Do druhého poločasu vkročili aktivněji hosté, když hned v prvních sekundách pořádně zavařili brankáři Drobnému. Nejprve pálil mladý rumunský útočník Băluță, který pořádně protáhl domácího gólmana. Záhy se do velké šance dostal Kuchta, který naštěstí pro domácí trefil jenom tyč.

Branková konstrukce však domácí nezachránila v padesáté minutě. Po rychlém brejku se do slibné šance dostal Malinský, kterého Drobný ještě vychytal. Na střelu Băluțy už byl krátký.

Jen milimetry od srovnání bylo Dynamo v 74. minutě. Čolič našel ve vápně Sivoka, který hlavičkoval pouze do břevna, od kterého se míč odrazil před brankovou čáru.

Závěrečné sekundy na výsledku nedokázaly nic změnit a Liberec se tak díky těsnému vítězství posunul na čtvrté místo ligové tabulky. Budějcké Dynamo zůstává osmé.

"Jsem zklamaný, že jsme po pauze do ligy vstoupili porážkou. Začátek nevypadal z naší strany vůbec špatně, Patrik Brander měl šanci, pak měl gól na hlavě Lukáš Havel. Chybělo nám dneska tempo hry, vázla nám odzadu rozehrávka, bylo to hodně pomalé. Ve druhém poločase nebyl náš výkon vůbec dobrý, soupeř byl lepší. Musíme se zvednout, zápasy půjdou za sebou v rychlém sledu a potřebujeme se připravit na další utkání," shrnul trenér Dynama David Horejš.

O poznání pozitivněji po utkání působil liberecký Pavel Hoftych. "České Budějovice mají kvalitní mužstvo. Jsou tam zkušení hráči jako Drobný a Sivok, ve středu jsou kluci, kteří nastupovali za mládežnické reprezentace. Začátek byl pro nás perný a dvakrát, třikrát nás podržel Filip (Nguyen). Postupem jsme se dostávali do hry a byli jsme i nebezpeční. Tušili jsme, že nebude padat moc branek, protože všechny zápasy po té dlouhé přestávce tomu odpovídají. Ve druhé půli jsme se dočkali několika brejků, ve kterých jsme silní, a jeden jsme zakončili gólem. Ale soupeř byl stále nebezpečný, a to hlavně ze vzduchu, a byly to nervy až do konce," uzavřel

SK Dynamo Č. Budějovice - FC Slovan Liberec 0:1 (0:0)

Branky: 50. Baluta

SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Čolić, Sivok (C), Havel, Novák – Havelka, Čavoš - Mészáros (69. Granečný), Brandner (75. Rabušic), Šulc (55. Schranz) - Ledecký Náhradníci: Křížek – Granečný, Kladrubský, Kopečný, Kulhánek, Rabušic, Schranz

FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Karafiát (C), Hybš - Alibekov, Mara - Malinský, Baluta (80. Hromada), Pešek (53. Zeman) - Kuchta (68. Rondić) Náhradníci: Knobloch - Koscelník, Hromada, Zeman, Beran, Rondić, Mashike

Ohodnoť článek

Foto Jaroslav Appletauer

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Slovan Liberec, Fortuna liga, Bílí Tygři Liberec, FK Teplice, Česko, půst, České Budějovice, Střelecký ostrov, Pavel Šulc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový půst je u konce. Dynamo v prvním utkání po koronavirové pauze podlehlo Liberci  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.