Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo přivezlo z Karviné bod

Fotbalisté Dynama nejedou z nejdelšího výjezdu letošní sezony s prázdnou. Na hřišti Karviné získali svěřenci trenéra Davida Horejše bod. Nejblíže ke vstřelení branky měl hostující Pavel Šulc v prvním poločase. Výrazně k zisku bodu přispěl brankář Jaroslav Drobný. Chytil několik šancí domácího celku a připsal si sedmou nulu v tomto ročníku.

Vítězná sestava se nemění. Tohoto hesla se držel českobudějovický trenér David Horejš pro zápas v Karviné, kam poslal stejných jedenáct hráčů jako proti Olomouci. Jen na lavičce zůstal Tomáš Sivok a naopak na ní přibyl po zranění Petr Javorek, který se také v průběhu utkání dostal na hřiště. Kdo v sestavě chyběl, to byl David Ledecký. Ten nedohrál už poslední domácí zápas po jednom ze soubojů.

Jihočeši začali utkání aktivně, ale první velkou příležitost si připsali domácí hráči. V 15. minutě Ba Loua zkoušel zaskočil Drobného v brance Dynama křižnou střelou z pravé strany pokutového území, ale gólman kryl. V první půli si více vážnějších příležitostí připsali domácí hráči. Ve 24. minutě protáhl Drobného znovu Ba Loua a o tři minuty později to byl zase souboj těchto dvou mužů, který vyzněl lépe pro českobudějovického gólmana. Střelu na zadní tyč po narážečce s Lingrem totiž karvinský záložník poslal mimo tři tyče. Hosté si první opravdu velkou příležitost připsali ve 33. minutě. Pavel Šulc dostal balon za obranu, tísněný obráncem ještě zvládl v pokutovém území nebezpečně vystřelit, ale míč vyrazil brankář Bolek.

Druhý poločas opět začali aktivně hráči Dynama. Hned po minutě na hřišti se do zakončení tlačil Brandner, ale centr Kladrubského těsně před ním odhlavičkoval na roh Čonka. Z něho pak hosté nic nevytěžili. V 52. minutě se karvinští vydali na zteč branky soupeře. V přečíslení vzal Qose zodpovědnost na sebe, ale jeho zakončení nebylo ideální. V 62. minutě znovu vynikl gólman Drobný, který musel zlikvidovat nebezpečnou střelu Ba Loui skokem k pravé tyčce své branky. Od 60. minuty výrazně přidali i domácí fotbalisté a vytvořili si tlak na svého soupeře. Na to reagoval kouč David Horejš střídáním, když ofenzivně laděného Brandnera nahradil defenzivnější Kulhánek. V 73. minutě zkoušel nacentrovat do vápna Taiwo. Lingr chtěl efektně zakončit nůžkami, ale střela přes hlavu se mu nepovedla. Domácí se zkoušeli prosadit ještě z několika centrů ze stran, ale defenziva Dynama si celkem v pohodě hlídala bezbrankovou remízu. V nastavení hosté ještě kopali rohový kop, ale Čoličův centr překročil brankovou čáru. V 94. minutě pak měl ještě příležitost Mészáros. Z úhlu sice míč procedil přes Bolka, ale za ním ho odkopli obránci.

Karviná - SK Dynamo 0:0 (0:0)

Žluté karty: Taiwo, Lingr – Javorek Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Matoušek

Karviná: Bolek – Jan Moravec, Santos, Šindelář, Čonka – Qose, Marek Hanousek (88. Guba) – Taiwo, Lingr, Ba Loua (80. V. Vukadinović) – Mu. Tijani (71. Kubala).

Dynamo: Drobný – Čolić, L. Havel, Talovierov, Kladrubský (C) – Brandner (68. Kulhánek), Čavoš, Havelka (57. Javorek), Šulc, Mršić (76. Mészáros) – Schranz.


Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama)"Uhráli jsme venku bod se soupeřem, který je doma hodně nepříjemný, bodu si ceníme. Chtěli jsme navázat na Olomouc, soupeře nechtěli do ničeho pouštět, hrát z dobré defenzivy a vyrážet do rychlých brejků. Prvních 15 minut jsme hráli velice dobře, byli jsme aktivní, dobře kombinovali, vytvořili si i nějaké příležitosti. Věděli jsme, že když chceme tři body, musíme vstřelit branku. Pak by domácí znervózněli, jelikož hráli o hodně. To se nepodařilo. Druhý poločas byl hodně soubojový, spíš ve středu hřiště, klasický remízový zápas, skoro žádná šance ani na jedné straně. Bylo vidět, že ke konci už toho měli kluci plné zuby."

Juraj Jarábek (trenér Karviné)"Velká škoda, chtěli jsme a měli jsme získat tři body. Nemohu toho chlapcům moc vytknout, proti nám stál velmi kvalitní soupeř, drželi jsme se taktických pokynů, jenom nám nebylo dopřáno štěstíčko, abychom to tam dotlačili. Za týmovost i fotbal nahoru dolů ale hráče chválím. V tomto náročném programu jsme se vypořádali i s absencemi hráčů, takže těšme se z každého bodu."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, zápas, Karviná, HC Dynamo Pardubice, MFK Karviná, trenér, David Horejš, Jaroslav Drobný, Pavel Šulc, Petr Javorek, SK Sigma Olomouc, Tomáš Sivok, David Ledecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo přivezlo z Karviné bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.