Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Dynamo podlehlo Mladé Boleslavi i podruhé a sezona pro něj končí

, aktualizováno 27. června 2020, 19:06

Postupová matematika mluvila před sobotním utkáním neúprosně pro budějcké Dynamo. Pokud Jihočeši chtěli pomýšlet na postup přes Mladou Boleslav a zahrát si o účast v Evropské lize, museli na domácí půdě odčinit porážku 1:2 z prvního utkání. To Dynamo nezvládlo, doma dvakrát inkasovalo a sezona pro něj končí.

Dynamo vlétlo do utkání jako uragán. Už v druhé minutě se Čolič pokusil překvapit boleslavského brankáře Šedu. Jeho pokus ale gólman pohotově vyrazil před sebe. O pár desítek sekund později se do velké příležitosti dostal Mršič, který ve vápně našel Čavoše. Tomu ale střela z první nesedla.

Hrobové ticho zavládlo na Střeleckém ostrově v sedmé minutě. Boleslav se dostala do první výrazné šance a hned s úspěšnou koncovkou. Jaroslav Zelený střelou k tyči nedal brankáři Křížkovi šanci a otevřel brankový účet. "Věřili jsme, že máme na to, abychom postoupili. Chtěli jsme prvních 10 minut hrát hodně aktivně, věděli jsme, že musíme dát gól. Bohužel se stala ta nejhorší věc - dostali jsme gól po standardce. Doteď ten gól nechápu. Hráč, který má mít osobně soupeřova hráče, je od něj deset metrů. Jak jsme dostali gól, byli jsme opaření a Boleslav zkušeností kontrolovala hru," shrnul trenér Dynama David Horejš.

Celou první půli se hra přelévala ze strany na stranu. Do zajímavých šanci se dostali Schranz, Mészáros nebo Fulnek. Ani jedna střela však neskončila v síti.

Dynamo bylo na hřišti aktivnějším týmem, koncovka však pokulhávala. Příklad za všechny. V sedmapadesáté minutě po centru Kladrubského hlavičkoval Táborský, ovšem těsně vedle levé tyče. O minutu později prověřil Šedu Kladrubský, opět ale neúspěšně.

Po vzoru nedáš dostaneš navýšili na dvougólový rozdíl hosté. V čtyřiašedesáté minutě střelu Budinského tečoval Klíma, od kterého se míč odrazil za překvapeného Zdeňka Křížka v budějcké brance. To, že se nejednalo o ofsajd, potvrdilo video. Pětadvacet minut před koncem utkání tak byly šance na postup Dynama takřka nulové.

Alespoň korigovat nelichotivou bilanci mohl čtvrt hodiny před koncem Táborský. Ten však mířil pouze do míst, kde byl připraven Šeda.

Za bouřlivého aplausu se zhruba 1600 diváků rozloučilo pět minut před koncem s Tomášem Sivokem. Toho v posledním ligovém utkání sezony střídal Maksym Talovierov.

Na konečném výsledku nic nezměnilo ani čtyřminutové nastavení. Dynamo tak po dvou porážkách s Mladou Boleslaví končí v boji o Evropskou ligu. "Dali jsme do toho všechno, v půli jsme udělali změny, chtěli jsme to oživit. Ale dnes jsme na to otočení neměli sílu. Boleslav postoupila zaslouženě. Klukům jsem za celou sezonu moc poděkoval, myslím, že byla fantastická. V tomhle dvojzápase jsme to nezvládli hlavně nezkušeností. Udělali jsme lajdácké chyby, které nás stály postup. Boleslav de facto za ten dvojzápas vystřelila čtyřikrát na bránu a dala nám čtyři góly," dodal Horejš. 

Naopak Mladé Boleslavi se pohárová Evropa opět přiblížila. "Jsem rád, že pro nás sezona ještě neskončila. Navázali jsme na druhou půli domácího utkání. Vstup do utkání byl docela dobrý, byli jsme fotbaloví, nebezpeční. S výjimkou úvodního náporu domácích jsme to zvládli, dali jsme úvodní branku. Domácí nás zlobili hlavně do konce první půle. Druhou půli jsme už zvládli jak herně, tak kondičně. Druhý gól nás uklidnil a utkání rozhodl. Musím ale před domácími smeknout, jako nováček měli vynikající sezonu. Bylo to pro nás těžké dvojutkání. Obě mužstva do něj vstupovala v jiném psychickém stavu, šli jsme do toho z desátého místa a klepali jsme se, jestli nebudeme hrát v poslední skupině. Proto mám radost nejen z postupu, ale i z výkonu. Jsem rád, že už jsme tři poločasy nedostali branku, i dopředu to sneslo určité parametry. Věřím, že v tom budeme ještě pokračovat," uzavřel boleslavský trenér Jozef Weber.

SK Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 0:2 0:1

Branky: 8. Zelený, 64. Jiří Klíma

Sestavy: Dynamo: Křížek – Čolić, Sivok (87. Talovierov), L. Havel, Kladrubský (74. Novák) – Čavoš, Javorek (46. Havelka), Mészáros (46. Táborský), Šulc, Mršić (74. Brandner) – Schranz. Boleslav: Šeda – Tatajev, Zelený, Túlio (85. Mazuch), Křapka – Jiří Klíma (65. Wágner), Ladra (66. Douděra), Janošek, Budínský (80. Mašek) – Fulnek (85. Stránský), Jakub Klíma

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Mladá Boleslav, Fortuna liga, HC Dynamo Pardubice, BK Mladá Boleslav, Evropská liga UEFA, Jaroslav Zelený, Zdeněk Křížek, Jiří Klíma, Tomáš Sivok, Maksym Talovjerov, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dynamo podlehlo Mladé Boleslavi i podruhé a sezona pro něj končí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.