Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jsem stoprocentně připraven, hlásí Mick van Buren. V Budějcích je spokojen

Holandská posila ze Slavie Mick van Buren zatím neměl příliš šancí ukázat v budějckém Dynamu svůj potenciál. Po zranění se opět vrací do formy. Poslední utkání celé odehrál na hrotu a zasáhl také do přípravného duelu proti Táborsku. O svém angažmá v Budějcích se rozpovídal pro klubový web.

„První měsíc jsem byl zraněný, což pro mě bylo velmi frustrující. Ale bylo o mě velice dobře postaráno, neustále jsem chodil na fyzioterapii a pomohlo mi to. Jsem rád, že jsem už odehrál dvě utkání. Musím říct, že jsem tady spokojený,“ pochvaluje si Mick Van Buren.

Podle svých slov je nyní stoprocentně připravený na nadcházející zápas s pražskou Spartou. „Vybavuji si, že když jsem byl ve Slavii, tak jsme dokázali Spartu porazit. Tak snad v tom budeme pokračovat i tady,“ říká.

Osmadvacetiletý Buren začínal s fotbalem v nizozemském Excelsior, kde se postupně probojoval i do dospělého mužstva. Po sestupu z Eredivisie nasázel ve druhé lize třináct gólů a řekl si o angažmá v dánském Esbjerg. Na severu Evropy strávil tři roky a poté putoval do Slavie Praha. V sešívaném dresu zažil povedené období, kdy s klubem dvakrát triumfoval v ligové soutěži a dvakrát v domácím poháru. S mužstvem si také zahrál v Lize mistrů a Evropské lize, poslední půlrok strávil na hostování v holandském Haagu. Teď se zabydluje v Budějcích.

„Žil jsem v Praze, což je mnohem větší město, takže je to rozdíl. Bydlím v centru města a každý den se něčím zabavím. Je tu neustále co dělat, lidé jsou velmi přátelští. Musím říct, že je to opravdu hezké město a líbí se mi i jeho okolí,“ potvrzuje. Během krátké doby navštívil Hlubokou a také Český Krumlov. „Několik známých mi to doporučovalo a je tam krásně,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky České Budějovice, Dynamo, Mick van Buren, SK Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, okres Tábor, AC Sparta Praha, Eredivisie, Liga mistrů UEFA, Evropská liga UEFA, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsem stoprocentně připraven, hlásí Mick van Buren. V Budějcích je spokojen  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.