Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo má další bod, se Slováckem remizovalo

I ve čtvrtém utkání v novém kalendářním roce dokázali svěřenci trenéra Davida Horejše bodovat, když na hřišti Slovácka remizovali 0:0. Převážně vyrovnané utkání s minimem šancí nakonec skončilo dělbou bodů a budějovický brankář Vojtěch Vorel si připsal už třetí čisté konto ze čtyř odchytaných utkání. V pátek se Dynamo představí doma proti Baníku Ostrava.

V brance Dynama zůstal Vojtěch Vorel, poprvé v sezoně dostal šanci v základní sestavě Ubong Ekpai. Úvodní poločas nabídl převážně opatrnou bitvu s minimem šancí. Smolařem první půle byl budějovický Matej Mršić. Jeho první střela v zápase neměla potřebnou kvalitu, druhá mířila vedle. Těsně před koncem první poloviny zápasu se dostal do přečíslení, které vzal na sebe, ale nakonec nechal vyniknout Nemravu.

Domácí si vypracovali dvě zajímavé příležitosti, ale ani v jedné z nich nemusel Vojtěch Vorel zasahovat. Po jednom z rohových kopů se balon odrazil k Reinberkovi, který napálil míč nad břevno. Nebezpečně vypálil také Navrátil, ale ani on nebyl přesný.

Ani druhý poločas nenabídl příliš atraktivní podívanou. Až po patnácti minutách druhé půle přišel zajímavý pokus na branku, když patičkou zakončoval Hofmann, ale budějovický gólman neměl problém zasáhnout. O něco nebezpečnější byl Navrátil, jehož střelu musel Vorel zlikvidovat nadvakrát.

Necelých deset minut před koncem se trefilo Dynamo, jenže radost netrvala snad ani vteřinu. Krásné nůžky Patrika Brandnera skončily v síti, ale sudí okamžitě ukázal na ofsajdové postavení. Rozhodnutí mohl přinést v samém závěru David Ledecký, ale míč po centru Mršiće netrefil ideálně. Dynamo tak bodovalo i počtvrté v novém roce a ze Slovácka odvezlo bod.

1. FC Slovácko - FK Dynamo České Budějovice 0:0

Sestavy: Slovácko: Nemrava – Reinberk, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Kalabiška – Navrátil (90. Divíšek), Havlík, L. Sadílek, Jurečka (74. Kubala) – Kohút (57. M. Petržela) – Kliment. SK Dynamo: Vorel – Čolić, Králik, Talovierov, P. Novák – Čavoš, Javorek – Ekpai (64. Mészáros), Alvir (90. L. Havel), Mršić – Brandner (86. Ledecký).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, 1. FC Slovácko, Fortuna liga, Vojtěch Vorel, FC Baník Ostrava, David Horejš, Matej Mršić, David Ledecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo má další bod, se Slováckem remizovalo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.