Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dame Diop se připojil k Dynamu. Věděl jsem o klubu ještě před tím, než mě kontaktoval, říká

Senegalský útočník Dame Diop se připojil k budějckému Dynamu. Předem avizovaný příchod se podařil dotáhnout, když senegalský hráč o víkendu přiletěl z Afriky do Česka. Nadějný hráč v prvním rozhovoru po příletu doplnil, že z kabiny cítí dobrou atmosféru.

„Všichni znají situaci ohledně covidu, takže cestování v těchto dnech není vůbec jednoduché. Letěl jsem přes Paříž, ale nebyl žádný problém a cestu už mám za sebou,“ shrnul po příletu Diop, který v nedávné minulosti úspěšně působil v Baníku Ostrava a ve Fastavu Zlín. „Znám tu spoustu lidí a míst, takže to pro mě není vůbec nic nového,“ dodal.

Dame Diop se narodil 15. února 1993 v senegalském městě Louga. Dnes sedmadvacetiletý útočník nebo ofenzivně laděný záložník působil nejprve v senegalském klubu Touré Kunda Foot-Pro, odkud se v roce 2012 přesunul do ruského FK Chimki. Tam sice šanci nikdy nedostal, ale poté na sebe výrazně upozornil v arménském klubu FC Širk, se kterým vyhrál ligu, pohár i superpohár.

V roce 2014 se poprvé objevil v České republice, když jako volný hráč přišel do Slavie Praha. Hodně prostoru pak dostával ve Zlíně, odkud přestoupil do Baníku Ostrava. Českou ligu opouštěl na začátku roku 2020 s bilancí 107 zápasů a 24 gólů. „Může to být poměrně pikantní, protože Baník je poslední český tým, ve kterém jsem byl. Strávil jsem tam krásné období a vážím si toho, jaký prostor jsem tam dostával. Ale nyní budu soupeřem a pokusím se být novému klubu co nejvíce prospěšný,“ doplnil.

Dynamo mu podle jeho slov bylo dobře známé už před tím, než se dohodl na kontraktu. „Věděl jsem o klubu ještě před tím, než mě kontaktoval. Všiml jsem si, že zaznamenal velký progres a neustále se posouvá dopředu. To je pro mě velké lákadlo,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, Dame Diop, SK Dynamo České Budějovice, Česko, Afrika, FC Baník Ostrava, FC Fastav Zlín, Paris Saint-Germain FC, SK Slavia Praha, Louga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dame Diop se připojil k Dynamu. Věděl jsem o klubu ještě před tím, než mě kontaktoval, říká  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.