Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Konec úspěšné série. Dynamo doma nečekaně padlo s poslední Opavou, inkasovalo v závěru

, aktualizováno 21. února 2021, 16:38

Série bez porážky je u konce. Dynamo inkasovalo po 532 minutách hry. Jeho katem se stala paradoxně po papírově těžších utkáních Opava, poslední tým Fortuna ligy. Svěřenci trenéra Davida Horejše měli stejně jako v posledních zápasech problém s ofenzivou, a tak se těsně před závěrečným hvizdem radovali díky Březinově trefě hosté z Opavy.

Čtyři zápasy a 444 minut bez inkasovaného gólu, od utkání s Jabloncem už šest ligových duelů bez porážky. Taková byla aktuální forma českobudějovického Dynama, které v rámci 20. kola Fortuna ligy přivítalo na domácím trávníku poslední tým tabulky z Opavy. A pokud chtěl výběr trenéra Davida Horejše pomýšlet na boje o pohárové příčky, bezpochyby musel svého soupeře porazit.

Ale úvod patřil jednoznačně hostům z Opavy. Dva slepené rohové kopy však nevzbudily žádné vzrušení. To nabídla až nepovedená rozehrávka Jaroslava Drobného, po níž v 8. minutě uháněl vstříc jihočeské brance Patrik Hellebrand. Místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče si ovšem vybral zakončení, které na poslední chvíli obrana Dynama zblokovala. Jihočeši se poprvé nadechli k zajímavější akci až po pětadvaceti minutách hry, když měli k dispozici standardní situaci. Centrovaný míč Mršiče ale defenziva hostí odvrátila na poslední chvíli do bezpečí. Nejnebezpečnější situace prvního poločasu přišla o pět minut později. Další míč v šestnáctce Opavy našel Králika, který orazítkoval pravou tyč Fendrichovy brány. A tlak Dynama rostl, ale kromě tvrdé rány Pavla Nováka z 32. minuty už první poločas více nenabídl.

Ke zlepšení obrazu hry měl napomoci ve druhé pětačtyřiceti minutovce nový muž v sestavě Dynama Dame Diop. Úvod druhé půle ale vypadal stejně neurovnaně jako celý průběh té první. Hráči se činili až od 55. minuty. Nejdříve se ocitl v úniku Tomáš Čvančara, jehož střela ovšem Drobného vůbec neohrozila. Poté už se o slovo přihlásili domácí. Z atraktivní pozice pálil Marko Alvir, o pár decimetrů však branku hostí minul. Přesně nemířil ani opavský Březina, jehož projektil se z nebezpečné standardky jen těsně nevešel mezi tři tyče jihočeské klece. A tak opět začalo hrozit Dynamo. Od 60. minuty měli domácí k dispozici několik rohů, nepříliš nebezpečná hlavička Diopa dokonce skončila na břevně. Vše vyústilo v 68. minutě k přímému kopu z hranice šestnáctky. Mršičova střela sice Fendrichovi nadělala spoustu práce, ale radost z první branky Jihočechům neudělala. Velké emoce vyvolal další faul Opavy. V 82. minutě totiž mělo Dynamo k dispozici další skvělou příležitost ke skórování. Čolič ale zařízení netrefil. A tak přišel trest na druhé straně. V 88. minutě se prosadil hlavou David Březina a na straně opavských propukla euforie. Na tu už domácí navázat nedokázali a po sérii dobrých výsledků nečekaně padli s poslední Opavou.

K příštímu utkání odcestují Jihočeši do pražského Ďolíčku. Na vršovickém trávníku se střetnou s výběrem Luďka Klusáčka, který je v poslední době bodově úspěšný. Duel s Bohemians 1905 je naplánovaný na sobotu 27. února, úvodní výkop se uskuteční v 16:00.

SK Dynamo České Budějovice – SFC Opava 0:1 (0:0).

Branka: 88. Březina. Rozhodčí: Petřík - Vlček, Váňa - Pechanec (video). ŽK: Králik - Čvančara, Dedič, Helešic. Bez diváků.

Sestavy: Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Králik, Havel, Novák - Čavoš (77. Valenta), Javorek - Mészáros (46. Diop), Alvir (77. Vais), Mršič - Ledecký (16. Brandner). Trenér: Horejš.

Opava: Fendrich - Březina, Kulhánek, Didiba - Mondek (89. Hrabina), Tiéhi, Nešický, Hellebrand (74. Řezníček), Helešic - Smola (78. Dedič), Čvančara (89. Rataj). Trenér: Skácel.

Hlasy trenérů:

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Nehodnotí se mi to dobře, předvedli jsme nejhorší výkon, jaký jsme mohli. Udělali jsme hned v úvodu spoustu nepřesností. Navíc průběh utkání ovlivnilo střídání zraněného Davida Ledeckého. Soupeř předvedl lepší výkon a v závěru jsme navíc udělali fatální chybu. Pro mě je dneska největší zklamání, že jsme za 90 minut skoro nebyli schopni vystřelit na branku. Koncentrace z naší strany nebyla dobrá."

Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "Prvních 25 minut jsme hráli slušně, ale potom přebrali otěže domácí. O přestávce jsem na hráče apeloval, abychom přestali kecat a začali více hrát. Mluvili jsme o tom, že chceme bod a nakonec máme tři. Konečně jsme po 13 kolech dotáhli zápas do vítězného konce. Doufám, že na příští výhru už nebudeme tak dlouho čekat."

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fortuna liga, fotbal, české budějovice, opava, SFC Opava, SK Dynamo České Budějovice, David Horejš, trenér, 1. česká fotbalová liga, David Březina, Tomáš Čvančara, Jaroslav Drobný, Patrik Hellebrand, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Konec úspěšné série. Dynamo doma nečekaně padlo s poslední Opavou, inkasovalo v závěru  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.