Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bláznivý závěr. Dynamo ztratilo utkání s Boleslaví v nastavení, doma padlo podruhé v řadě

Bláznivý závěr plný zvratů. Dynamo v souboji s Mladou Boleslaví ztrácelo, těsně před koncem však nakonec sahalo po vítězství. To ale v 95. minutě uzmul pro Středočechy David Šimek a České Budějovice tak padly doma už podruhé v řadě.

Bezbranková bitva s Libercem, nečekaná porážka s Opavou i vyválčený bod z Ďolíčku. Českobudějovické Dynamo si po řadě nepřesvědčivých výkonů i výsledků chtělo na ligové scéně zpravit chuť. V rámci 22. kola Fortuna ligy zavítala na Střelecký ostrov Mladá Boleslav, která v zimní přestupovém okně mohutně posílila, což se začalo odrážet na její předvedené hře. I přesto byli Jihočeši před výkopem pasování v souboji desátého týmu s patnáctým do role mírného favorita.

Vyrovnanost duelu potvrdil i úvod utkání. Obě mužstva projevila ofenzivní snahu, která povětšinou ztroskotala na defenzivní řadě soupeře. Už v šesté minutě však byla k vidění první obrovská příležitost. Mladoboleslavský Dominik Mašek ale zamířil po akrobatické střele hlavou mimo bránu Jaroslava Drobného. S dobrou odpovědí přispěchali Jihočeši o pět minut později. Marko Alvir se opřel do míče po přiťuknutí od spoluhráče a prověřil připraveného Jakuba Diviše. V 18. minutě už pálili hosté o poznání přesněji. Po přihrávce Michala Škody se dostal do bezprostřední blízkosti jihočeské klece aktivní Mašek a tvrdou ránou pod břevno nedal Drobnému šanci – 0:1. Domácí nedokázali adekvátně reagovat, naopak se i nadále bránili o poznání aktivnějším Středočechům. Šest minut před přestávkou se ale černobílí nadechli k tlaku. Centrovaný míč Benjamina Čoliče našel hlavu Talovierova, jehož zakončení skryl do rukavic pozorný Diviš. A hned z následující šance Dynamo hrozilo znovu. Mészárosův lob však zamířil pár decimetrů vedle pravé tyče mladoboleslavských. A když obrana Jihočechů zarazila na poslední chvíli povedený kontr soupeře, odcházeli oba týmy do šaten k poločasové přestávce.

Druhou polovinu hry načali domácí o poznání lépe než tu první. Po sérii zajímavých centrů do soupeřovy šestnáctky se Dynamo přeci jen herně zvedlo, a když musela Mladá Boleslav kvůli zranění měnit brankáře, naskytla se Jihočechům ideální příležitost ke srovnání. Novic mezi třemi tyčemi hostí Jan Šeda však nemusel v prvních minutách takřka nic řešit. V 60. minutě se po rohovém kopu Dynama odehrála v boxu před Šedou velká mela, po níž sudí Machálek nařídil pokutový kop ve prospěch domácích. Po dlouhé konzultaci s videorozhodčím a následném zhlédnutí opakovaných záběrů rozhodčí svůj verdikt potvrdil. Po faulu na Králika se k penaltě postavil tradiční exekutor Jihočechů Benjamin Čolič, ale střídající Šeda vytáhl skvělý zákrok a udržel hosty ve vedení. A přestože byli domácí po celý průběh druhé půle výrazně aktivnější než mladoboleslavští, i nadále hledali cestu k vyrovnání marně. Ale nakonec se přeci jen dočkali. V 84. minutě si na centr Vaise naběhl Talovierov, který vystoupal ze všech nejvýše. Ukrajinský stoper ze vzduchu připravil gólovku Patriku Brandnerovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. A černobílí sahali v závěru dokonce po vedoucí brance, obrovský tlak ale nakonec skončil šokem. V 95. minutě se totiž po standardní situaci prosadil David Šimek a Mladá Boleslav slavila vítězství – 1:2. Tři body pro Středočechy pak ještě potvrdil Douděra, který uklidil míč do prázdné branky poté, co Jaroslav Drobný zkusil štěstí při rohovém kopu – 1:3.

Příští sobotu čeká svěřence trenéra Davida Horejše výlet do Zlína. Na tamní Letné budou chtít Jihočeši navázat na rok staré vítězství 3:2, které obstaral v únoru roku 2020 dvěma brankami Matěj Mršič i proměněným pokutovým kopem Lukáš Havel. Výkop je naplánován na 16:00.

SK Dynamo České Budějovice – FK Mladá Boleslav 1:3 (0:1).

Branky: 84. Brandner - 18. D. Mašek, 90.+5 Šimek, 90.+8 Douděra. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Dobrovolný - Marek (video). ŽK: Alvir, Havelka. Javorek - Šimek, Skalák.

Sestavy: Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Králik, Talověrov, Skovajsa - Havelka, Javorek - Mészáros (76. Vais), Alvir (76. Ekpai), Mršič - Brandner. Trenér: Horejš.

M. Boleslav: Diviš (53. Šeda) - Douděra, Šimek, Takács, Preisler - Matějovský (74. Skalák), Dancák - Malínský (87. Fulnek), D. Mašek (74. Jirásek), Zmrhal - Škoda. Trenér: Jarolím.

Hlasy trenérů:

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Je to pro nás zklamání z výsledku, protože jsme nepředvedli špatný výkon. První poločas byl vyrovnaný, ukázalo se, že Mladá Bolelsav dobře posílila, přišla tam velká kvalita. Druhý poločas byl prakticky v naší režii, měli jsme velkou územní převahu, ze které jsme však vytěžili jen jednu branku. V závěru se od nás štěstí odklonilo. I když v posledních minutách musí být koncentrace větší. Máme kvalitní hlavičkáře, tak nám tam v nějaké 94. minutě nemůže propadnout míč, z čehož Boleslav vstřelila druhý gól. Dneska jsme se přitom vrátili k tomu, co nás zdobilo - k nasazení a přímočarosti. Ale chybí nám vyšší kvalita v poslední třetině hřiště. Mohli jsme z řady situací vytěžit víc."

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Bylo to zápas se dvěma rozdílnými poločasy. V prvním půli jsme v protiútocích byli nebezpeční a z jednoho jsme i otevřeli skóre. Navíc o pár situací jsme se připravili sami zbytečnou ztrátou míče. Ale i tak byl první poločas z naší strany dobrý. Jenže po přestávce jsme na moje gusto vytvořili pro soupeře hodně standardních situací. Po jedné z nich byla penalta, po další domácí vyrovnali. Ale v závěru se k nám dneska přiklonilo i štěstí."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Bártík

Štítky dynamo, fortuna liga, fotbal, české budějovice, mladá boleslav, SK Dynamo České Budějovice, FK Mladá Boleslav, David Šimek, Dominik Mašek, trenér, Benjamin Čolić, Jan Šeda, Jakub Diviš, David Horejš, Jaroslav Drobný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bláznivý závěr. Dynamo ztratilo utkání s Boleslaví v nastavení, doma padlo podruhé v řadě  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.