Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ze Zlína bez bodu. Dynamo vyšlo gólově naprázdno

Dynamo jelo do Zlína s cílem oplatit soupeři porážku ze vzájemného listopadového klání. Tehdy Zlínští přijeli na jih Čech a domácí zde obrali o všechny tři body. Stejně si počínali také na domácím hřišti. Českobudějovičtí fotbalisté inkasovali jednou v prvním poločase, dvakrát pak ve druhé půli. Sami pak vyšli gólově naprázdno, byť šance na skórování rozhodně měli. Zlín se tedy na Dynamo v tabulce dotáhl na rozdíl jediného bodu.

O první akci, která stojí za zmínku, se již v páté minutě postaral zlínský Hlinka. Na Drobného svatyni vyslal dalekonosný pokus, zkušený brankář v brance Dynama ale zakročil včas, Hlinkův pokus mu nenadělal větší potíže. Alespoň z kraje utkání nebezpečnějšími situacemi disponoval soupeř Českobudějovických. Poznar se ve vápně tlačil po hlavičkovém zakončení, těsně však nedoskočil. Útočný tlak se ale přecijen Zlínu vyplatil. V osmadvacáté minutě se Roman Potočný postavil ke standardce, kterou zacílil naprosto přesně do dolního růžku a otevřel gólový účet svého celku.

Tentýž hráč se postavil k přímému kopu i o chvíli později. Tentokrát však neuspěl, byť se po situaci dostal do dobré šance jeho spoluhráč Simerský. Domácí útočný tlak stále neustával. Potočný se dostal skrze hostující obránce a levačkou vypálil mimo zařízení. S koncem první půle zaútočilo i Dynamo. Brankář Dostál byl ale pohotový a míč dostal mimo nebezpečí. Do kabin se šlo tedy za příznivého stavu pro Zlín.

A ten pokračoval v dobrém výkonu i v další části hry. Opět pálil Poznar, s jehož pokusem měl Jaroslav Drobný co dělat. Na opačné straně pak zahrozil Mršić, jenž vystihl nepřesnou rozehrávku. Na Dostála si ovšem nepřišel. Po uplynulé hodině hry s míčem u nohy vběhl Youba Dramé do šestnáctky Českých Budějovic. Napřáhl a trefil přesně - 0:2.

Dynamu zbývalo do konce utkání něco málo přes půl hodinu, situaci však mělo těžkou - stáhnout soupeřův dvoubrankový náskok. Zlín nicméně stále neměl dost a potvrzoval, že se mu daří. Dominik Simerský stál v těsné blízkosti Drobného branky. Odtud pak také zakončil přesně a zařídil již tříbrankové vedení pro domácí. Korigovat mohl záhy Diop, jeho hlavička se ale zastavila jen o tyč. Šťastnější po závěrečném hvizdu tedy mohli být Zlínští, kteří těžili především ze své produktivity.

FC Fastav Zlín - SK Dynamo Č. Budějovice 3:0 (1:0)

Branky: 28. Potočný, 63. Dramé (Jawo), 73. Simerský (Fantiš)

Sestavy: Zlín: S. Dostál – Fantiš (77. Cedidla), Simerský, P. Buchta, Procházka – Dramé (88. Matejov), Hlinka, Janošek (88. Vraštil), Potočný (71. Čanturišvili) – Poznar (C), Jawo (88. Janetzký). SK Dynamo: Drobný – Čolić, Talovierov, Králik (32. Mészáros), Skovajsa (61. Kladrubský) – Havelka (61. Diop), L. Havel, Javorek, Čavoš (C) – Brandner, Mršić.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Fastav Zlín, Fortuna liga, FC Fastav Zlín, Česko, Roman Potočný, Dominik Simerský, Jaroslav Drobný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze Zlína bez bodu. Dynamo vyšlo gólově naprázdno  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.