Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Legendární Karel Poborský slaví 49. narozeniny

Před čtrnácti lety pověsil kopačky na hřebík a definitivně ukončil svou bohatou kariéru. Během ní ukazoval rodák z Jindřichova Hradce své umění i v Manchesteru United. Řeč je o Karlu Poborském, který dnes slaví devětačtyřicáté narozeniny.

S fotbalem začínal v Třeboni. V roce 1984 přešel do mládeže Dynama České Budějovice a 1988 byl jeho kmenovým hráčem. V roce 1991 debutoval v 1. lize dospělých, 1993 byl nominován do reprezentačního mužstva. V dresu Dynama odehrál 82 ligových zápasů a vsítil 15 branek. V roce 1994 přestoupil do Viktorie Žižkov a 1995 do Slavie Praha, která získala v sezoně 1995 - 1996 mistrovský titul a v Poháru UEFA prošla až do semifinále.

Během své aktivní kariéry se dokázal prosadit ve špičkových evropských klubech a dlouho patřil mezi opory české reprezentace. Zahrál si za slavný Manchester United a diváky bavil i v Benfice Lisabon či Laziu Řím.

Kariéru ukončil v květnu 2007 v dresu Českých Budějovic, kam se na sklonku kariéry vrátil. V reprezentaci odehrál 118 zápasů a je bývalým rekordmanem, kterého v nedávné době překonal brankář Arsenalu Petr Čech.

Poborský patřil i k oporám stříbrného českého týmu na evropském šampionátu v roce 1996. Ve čtvrtfinále rozhodl parádním lobem zápas s Portugalskem. V současnosti je předsedou správní rady Nadačního fondu mládežnického fotbalu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Kacerovský

Štítky fotbal, narozeniny, Pavel Poborský, Dynamo, České Budějovice, Karel Poborský, kariéra, Manchester United FC, Jindřichův Hradec, SK Dynamo České Budějovice, UEFA, FK Viktoria Žižkov, SK Slavia Praha, Česká fotbalová reprezentace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární Karel Poborský slaví 49. narozeniny  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.