Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ze západu Čech nepřivezlo Dynamo ani bod

Ve druhém vzájemném utkání v sezoně proti Plzni nedokázalo Dynamo bodovat a z Doosan Areny nepřivezlo ani bod. Plzeňští byli po většinu zápasu aktivnějším týmům a díky brankám Kalvacha a Falty si zajistili vítězství. O jedinou přesnou trefu černobílých se postaral Pavel Novák.

V prvním poločase byla na západě Čech aktivnější domácí Plzeň, ale ze své převahy nedokázala vytěžit vedení do druhé části utkání. Už v první minutě nebezpečně pálil Ba Loua, ale Vorel pohotovým zákrokem vyrazil na roh. Ještě o něco blíže k brance měl hlavičkující Aleš Čermák, ale balon namířil jenom doprostřed, kde stál budějovický brankář.

Ve dvacáté deváté minutě se Plzeňští ujali vedení. Míč parádně napálil z voleje Lukáš Kalvach a jeho rána doletěla až do sítě – 1:0. Navýšit vedení mohl Ba Loua, ale jeho pokus s přispěním Vorla zastavila tyč i břevno. Z nenápadné akce se Dynamu podařilo vyrovnat. Na centr Čoliće z pravé stany si naskočil Pavel Novák a bylo srovnáno – 1:1 .

I druhý poločas začala Viktorka aktivně. Už po pár minutách musel nadvakrát zasahovat Vorel, když podržel svůj tým proti střele Čermáka a dorážce Havla. Branková konstrukce tentokrát stála na straně hostů. V další šance se objevil Beauguel, jehož pokus vyrazil gólman Dynama na břevno.

Rozhodnutí přinesla 56. minuta. Ba Loua našel pod sebou Šimona Faltu, který střelou z první vrátil svému týmu vedení – 2:1. Po zbytek utkání si Viktoria hlídala svůj náskok a nepouštěla Dynamo do šancí. Domácí tak získali všechny tři body a Dynamo se vrátilo bez bodů.

FC Viktoria Plzeň – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (1:1)

Branky: 29. Kalvach, 56. Falta - 45+1. Novák, Žluté karty: Talovierov, Vais, Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Hurych

Plzeň: Staněk – Limberský, Brabec, Kaša, M. Havel – Al. Čermák (64. P. Šulc), Kalvach, Bucha – Falta, Beauguel (71. Ondrášek), Ba Loua (71. Mihálik).

SK Dynamo: Vorel – Čolić, Talovierov, Králik, P. Novák – Čavoš, Havelka (62. Jánošík) - Brandner (70. Vais), Javorek, Mršić (62. Mészáros) – Diop.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Plzeň, fotbal, zápas, HC Dynamo Pardubice, FC Viktoria Plzeň, Česko, Lukáš Kalvach, Pavel Novák, Stadion města Plzně, Aleš Čermák, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze západu Čech nepřivezlo Dynamo ani bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.