Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Celý život jsem hrál ofenzivně, říká Čolič. Zkušený bek je nejproduktivnějším obráncem ligy

Nejproduktivnějšího obránce Fortuna ligy hledejte v budějckém Dynamu. Bosňan Benjamin Čolić v probíhající sezoně nasázel do branky soupeře už šest gólů a zároveň na dva nahrál. Svůj brankový účet se pokusí rozšířit také o nadcházejícím víkendu, kdy do Budějc přijede brněnská Zbrojovka. Dynamo naposledy naplno bodovalo před více než dvěma měsíci. Tři body jsou tak před nedělním zápasem jasným cílem.

„Je to pro nás velice důležité utkání, dodá nám to větší klid. Hrálo by se nám v závěru sezony o dost snadněji,“ potvrzuje Čolič, který uznává, že je zapotřebí naplno bodovat.

Bosenského obránce zároveň těší jeho aktuální střelecká forma. „Je to pěkné. Dal jsem dost gólů z penalt, ale počítá se každá branka a je jedno, z jaké situace padla. Nejdůležitější je, že moje produktivita nám často pomohla k zisku bodů. To je pro mě hlavní,“ dodává a zároveň přiznává, že celou svou kariéru hraje dopředu. „V Bosně jsem nastupoval v jednom z nejlepších klubů celé soutěže, takže jsem musel pomáhat i směrem dopředu,“ dodává.

Dynamo na Čoliče spoléhá při zahrávání přímých a rohových kopů. „Prakticky po každém tréninku zůstávám deset až patnáct minut na hřišti a trénuji to. Je nás víc, kdo si je nacvičuje,“ doplňuje. 

Loni se z přímého kopu několikrát prosadil, letos zatím ani jednou. „Musím přiznat, že jsme zatím ani neměli tolik příležitostí z přímých kopů. Spíše jsme zahrávali z větší dálky nebo ze strany. Ale doufám, že to ještě přijde,“ uzavírá.

Benjamin Čolić začínal s kopanou na profesionální úrovni v roce 2009 v bosenském klubu FK Željezničar Sarajevo, se kterým vyhrál tři ligové tituly a dvě prvenství v bosenském poháru. V létě 2015 přestoupil do týmu NK Čelik Zenica, kde působil do ledna 2016. Poté hrál rok za HŠK Zrinjski Mostar, s nímž také slavil zisk ligového titulu v sezóně 2015/16. Jaro roku 2017 strávil v klubu FK Olimpik Sarajevo. V červenci 2017 posílil po úspěšných testech český prvoligový klub MFK Karviná, kde podepsal smlouvu na dva roky. V roce 2020 přestoupil do SK Dynamo České Budějovice.

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice/Michal Bártík

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, HC Dynamo Pardubice, Benjamin Čolić, FK Željezničar Sarajevo, HŠK Zrinjski Mostar, NK Čelik Zenica, SK Dynamo České Budějovice, MFK Karviná, Bosna a Hercegovina, Sarajevo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celý život jsem hrál ofenzivně, říká Čolič. Zkušený bek je nejproduktivnějším obráncem ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.