Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Poslední kola cítíme, že jsme pod tlakem. Nálada samozřejmě nemůže být dobrá, říká Čolić

Dynamo zažívá krušné chvíle. V posledních deseti zápasech naplno bodovalo pouze jednou a po prohře s Karvinou se propadlo na dvanácté místo ligové tabulky. Výsledková krize se podle nejlepšího střelce manšaftu Benjamina Čoliće promítá také do atmosféry v kabině.

„Už to není takové. Poslední kola cítíme, že jsme pod tlakem. Ještě před dvěma měsíci jsme atakovali páté místo, nyní jsme se výrazně propadli. Nálada samozřejmě nemůže být dobrá, když nevyhráváme,“ shrnul po sobotním zápase.

Poslední ligovou výhru si Dynamo připsalo 5. února, když porazilo ostravský Baník. Od začátku března navíc získalo pouze jediný bod za bezbrankovou remízu se Spartou. Bodově ani gólově se neprosadilo ani v Karviné, kde prohrálo 0:3. „Jsme zklamaní. Zase jsme špatně vstoupili do utkání, za deset minut jsme inkasovali dvakrát. Potom jsme začali hrát, herně to nebylo tak špatné. Ale dostáváme laciné góly, nejčastěji po standardkách. Musíme s tím něco udělat, nemůže se to pořád opakovat,“ dodal Čolić.

V posledních deseti zápasech Dynamo skórovalo pouze čtyřikrát a za stejné období je nejméně produktivním klubem Fortuna ligy. „V posledních zápasech jsme dali extrémně málo branek, nepadá nám to tam. Pokud chceme znovu začít vyhrávat, je třeba být produktivní. Nejde nám to, musíme se znovu nastartovat a zvednout se,“ uzavřel bosenský obránce.

Dynamo má tento týden dvě šance na zlepšení statistik. Už v úterý přivítá na Střeleckém ostrově olomouckou Sigmu, v sobotu poté rozjetý Jablonec. Dokonce sezony zbývá už jen sedm ligových kol.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky České Budějovice, fotbal, Dynamo, Čolič, Fortuna liga, Karviná, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední kola cítíme, že jsme pod tlakem. Nálada samozřejmě nemůže být dobrá, říká Čolić  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.