Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krajský fotbal má nového šéfa. Svaz povede starosta a hráč Plané Tomáš Pintér

Novým předsedou krajského fotbalu se po víkendové volbě stal Tomáš Pintér. Starosta a kapitán Plané získal v prvním kole volby 40 hlasů ze 70 a porazil tak současného šéfa krajského fotbalu Jana Jílka (28) a dalšího protikandidáta Vladimíra Karmazína (2).

Nové složení výkonného výboru
Předseda: Tomáš Pintér Členové

Výkonný výbor: Karel Musil, Jan Jílek, Petr Mach, Karel Vácha, Zdeněk Kemény, Roman Šimek, Marek Černoch, Jan Dvořák. 

„Je pravda, že je můj mandát silnější, než jsem podle propočtů mohl čekat. Doufám, že všichni zvolení to děláme skutečně pro fotbal a s jediným cílem - dělat to nejlépe, jak umíme. Příkladem může být Budějovicko, kde vlastně byly v nedávné volbě dvě strany a teď je vidět, že spolu mohou spolupracovat. Věřím, že se to povede i nám. Uvidíme ale, s jakou představou každý přijde na první setkání. Tam bych chtěl slyšet, jakým směrem by se rádi ubírali a jaká mají očekávání,“ shrnul první očekávání nový předseda krajského fotbalu Tomáš Pintér.

Ten v minulosti nastupoval jako hráč za budějovické Dynamo B, Roudné, Třeboň a vyzkoušel si také angažmá v nižší rakouské soutěži. Nyní je kapitánem Plané a především starostou. „Jde vlastně o skloubení dvou pozici, to není zas tak těžké. Navíc jsem neuvolněný starosta, takže tam pořád nemusím sedět. Program si budu řešit tak, jak bude potřeba. Ten prostor na obojí je, takže se toho nebojím. Jediné, co nejspíš padne, je můj fotbal. Teď se budu asi věnovat už jen tomu veteránskému,“ dodává.

Současné vnímání fotbalu není dobré, musíme za něj bojovat, říká nový předseda okresního svazu

Novým předsedou okresního fotbalu se na sobotní valné hromadě stal Libor Šolc. Dlouholetý předseda Malše Roudné při volbě porazil kandidáta iniciativy Čistý Hattrick Jiřího Malého. Podle Šolcova slov je nyní na novém vedení okresního svazu vrátit...

Jako jedno ze stěžejních témat, která chce řešit, je otázka rozhodčích, potažmo jejich předsedy. „Byl bych rád, kdyby se nám podařilo vybrat silného kandidáta, který bude mít ideálně podporu všech. Všechny moje debaty v klubech se vždy stočily ke třem až čtyřem tématům, jedno z nich byla právě osoba předsedy komise. Doufám tedy v osobu, která získá silný mandát a ve finále bude pomáhat nám všem, aby byl fotbal brán u veřejnosti opět pozitivně,“ doplňuje Pintér.  

Témat, kterými by s novým vedením krajského fotbalu v nadcházejících letech chtěl „hnout“, je ale více. „Dalším komentovaným tématem mezi kluby jsou kvalitní trenéři pro mládež, což jde ruku v ruce se zdroji, které je zajistí. Problémem je také velká „úmrtnost“ hráčů v přechodu mezi žáky a dorostem. Těžko říct, proč čím je to právě při přechodu mezi těmito kategoriemi. Většina lidí staví odpověd na tuhle otázku pouze na dojmech. FAČR by ale měla zajímat fakta. Proto by se měl udělat regulérní průzkum, kde by se zjistilo, co je tím důvodem. Až když budou objektivní data, budeme se mít o co opřít,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Planá

Štítky České Budějovice, fotbal, KFS, Tomáš Pintér, volby, Jan Jílek, Vladimír Karmazín, Petr Mach, Karel Vácha, Jan Dvořák, Marek Černoch, Karel Musil, Fotbalová asociace České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský fotbal má nového šéfa. Svaz povede starosta a hráč Plané Tomáš Pintér  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.