Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo testuje guinejského křídelníka i mladého gólmana z Táborska

Budějcké Dynamo testuje dva hráče z druholigového Táborska. Trenér David Horejš do svého kádru pro letní přípravu zařadil Šimona Pecháčka, který odchytal v loňské sezoně Fortuna národní ligy 14 utkání. Naopak Emmanuel Tolno nasázel v loňské sezoně šest branek a ve svých dvaceti letech je považován za nadějného křídelníka.

Guinejský fotbalista přišel do Čech v roce 2019 z FC Sequence, kde se následně probojoval také do hlavního mužstva. V první sezoně Táborsku pomohl k postupu zpět do druhé ligy, tehdy za šestnáct zápasů nasázel čtyři góly. V uplynulém ročníku se jeho gólový účet ještě rozrostl, protože ve 24 utkáních nastřílel šest branek.

„Jedná se o mladého křídelního fotbalistu, který podával v Táborsku celkem slušné výkony. Uvidíme, jak se dokáže adaptovat, protože nároky na první ligu jsou samozřejmě mnohem větší. Určitě se s ním dá pracovat a do budoucna to pro celý klub může být zajímavý hráč," komentuje trenér David Horejš.

Dynamo doplnil z Táborska také brankař Šimon Pecháček. Ten nejprve z České Třebové přestoupil v roce 2017 do dorostu pražské Sparty, kde působil dohromady dva roky. Poté zamířil do Táborska, kde v uplynulé druholigové sezoně odchytal čtrnáct utkání a vychytal hned sedm čistých kont.

Oba hráči jsou v Budějcích na testu. O místo v kádru budou muset zabojovat.

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, Táborsko, okres Tábor, SK Dynamo České Budějovice, David Horejš, Česko, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo testuje guinejského křídelníka i mladého gólmana z Táborska  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.