Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Patrik Čavoš: Chtěli jsme odčinit nepovedený výkon s Táborskem

Jako den a noc byly rozdílné výkony fotbalistů Dynama v posledních dvou přípravných zápasech. Zatímco před týdnem v Táboře budějovičtí fotbalisté vyhořeli, v sobotním zápase proti Vlašimi podali výrazně lepší výkon. „Moc dobře jsme věděli, že se zápas s Táborskem nesmí opakovat a jsem rád, že ve Vlašimi jsme k tomu přistoupili úplně jinak," řekl po zápase středopolař Patrik Čavoš, který při výhře 3:1 zaznamenal jednu z branek Dynama.

Fotbalisté Dynama měli ve Vlašimi co napravovat. Po nevýrazném výkonu a porážce 1:2 chtěli uspět ve Vlašimi, která se v letní přípravě prezentuje dobrými výkony, když vyhrála nad Teplicemi i Bohemkou. „My se hlavně ale dívali na sebe. Moc dobře jsme věděli, že ten zápas v Táboře jsme jako tým vůbec nezvládli. Věřili jsme tomu, že to byl prostě nepovedený výkon, který se jednou za deset zápasů může stát. Dnes jsme to chtěli jednoznačně odčinit a myslím, že se nám to povedlo. Na hřišti to bylo znát, že jsme k zápasu od první minuty přistoupili úplně jinak," pochvaloval si Patrik Čavoš.

V souvislosti s porážkou v Táboře několikrát zaznělo, že hráči Dynama měli v zápase těžké nohy a chyběla jim lehkost. Na to se ale zpětně budějovický středopolař nechtěl vymlouvat. „Faktem ale je, že první dva týdny byly opravdu hustý. Dostávali jsme pořádně do těla a bylo to skutečně velmi náročné. Všichni ale víme, že je to potřeba, protože jen tak budeme připraveni na novou sezonu. Poslední dny trénujeme již spíše do dynamiky a určitě to bylo znát, že náš výkon byl oproti minulých zápasům živější," pokračoval Čavoš.

Patrik Čavoš vstoupil do zápasu v úvodu druhého poločasu a hned po patnácti minutách pobytu na hřišti krásnou střelou zpoza vápna zvyšoval již na 3:0 pro Dynamo. „Poslechl jsem jen to, co nám před zápasem řekl trenér (s úsměvem). Měli jsme se soustředit na odražené míče a myslím, že my všichni ve středu hřiště jsme se tím řídili. Při mém gólu jsem právě odražený balon zpracoval na prsou a okamžitě vystřelil. Myslím, že to vyšlo krásně," culil se budějovický fotbalista.

Kádr Dynama doznal během léta mnoha změn a kostra týmu by díky příchodu nových zkušených fotbalistů mohla být jiná než v loňské sezoně. Jiná by mohla být i kvalita celého týmu. „Našemu týmu před novou sezonou věřím. Vidím nás každý den na tréninku a je vidět, že příprava je opravdu velmi kvalitní a v tréninku je vidět, že budeme mít sílu. Do týmu přišli hráči, kteří jsou všichni nadstandardní a věřím tomu, že až se pořádně sehrajeme, tak budeme kvalitní tým. Důležité ale bude, abychom všichni bojovali srdcem za klub a do všech zápasů dávali všechno," dodal Patrik Čavoš.

Ohodnoť článek

Štítky Patrik Čavoš, SK Dynamo České Budějovice, okres Tábor, fotbalista, Vlašim, Tábor, FK Teplice, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patrik Čavoš: Chtěli jsme odčinit nepovedený výkon s Táborskem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.