Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V generálce Dynamo prohrálo s Pafosem

Druhé utkání na soustředění a zároveň poslední přípravné před začátkem nového ligového ročníku odehráli fotbalisté Dynama v Rakousku proti kyperskému Pafosu. O výsledku utkání rozhodla jediná branka, kterou ve druhém poločase vstřelil Alexandros Michael. Už příští týden čeká Jihočechy první kolo proti Teplicím.

Do generálky nevstoupilo Dynamo špatně. Mělo územní převahu, ale nebezpečnější byl kyperský soupeř. Už po pár minutách musel dobře zakročit Vojtěch Vorel, práci měl i o chvíli později, když kryl pokus Valakariho. Jihočeši zahrozili po rohovém kopu, který si našel Lukáš Havel, ale balon nasměroval jenom do jednoho z bránících hráčů.

Nejhezčí moment první půle přišel ve 22. minutě. Za vápnem napřáhl ke krásné střele Antoniou, ale brankář Vorel vytáhl ještě lepší zákrok. Největší příležitost Dynama přišla v samém závěru poločasu. Prostor k zakončení dostal Patrik Brandner, ale jeho plachtící střela zapadla těsně vedle branky.

Do druhé půle udělal trenér David Horejš hned několik změn a přineslo to aktivní začátek. Do zakončení se dral Bassey, odražený balon nepřesně napálil Valenta. Na druhé straně se zaskvěl střídající Šípoš, když technickou střelu Foora dokázal zneškodnit. Poté zahrozil střídající Hora, ale v těžké pozici netrefil branku.

Úvodní branka zápasu přišla v 66. minutě. Na rohový kop Neta si naskočil Alexandros Michael a nechytatelnou hlavičkou otevřel skóre utkání – 1:0. V posledních minutách se Budějovičtí snažili zvrátit nepříznivý stav, ale na pevnou kyperskou obranu nakonec nenašli recept. V generálce na ligovou soutěž tak prohráli o jednu branku.

„V naší hře bylo dnes hrozně moc nepřesností. A to jak v přechodové fázi, tak i v té poslední třetině hry. Nepodařilo se nám navázat na ty dobré věci ze středečního zápasu s Krasnodarem. Dnes se nám nedařilo, bylo tam málo pohybu, hodně nepřesností. Soupeř hrál dobře organizovaně a my jsme se tam těžko prosazovali. My jsme branku nevstřelili a naopak soupeř se prosadil jedinou brankou po standardní situaci," shrnul trenér Dynama David Horejš

Pafos FC - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Branky: 66. Michael

Pafos FC: Antholh – Kvída, Palacios, Antoniou, Aurelid, Puncheon, Hotcho, Valakari, Aurelio, Semedo, Berigand Střídali: Rudko, Petrov – Matil, Neto, Michael, Foor, Panič, Tovanovič, Dubov, Spontas, Charidemou

SK Dynamo: Vorel (46. Šípoš) – P. Novák (46. Čolić), Havel (46. Králik), Talovierov, Skovajsa (46. Sladký) – Vais (63. Čavoš), Valenta (63. Hellebrand) – Brandner, Javorek (46. Hora), Mihálik (46. Mršić) – Škoda (46. Bassey).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Pafos, Dynamo, České Budějovice, Kypr, fotbal, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, FK Teplice, Rakousko, Vojtěch Vorel, Lukáš Havel, Patrik Brandner, David Horejš, FK Krasnodar, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V generálce Dynamo prohrálo s Pafosem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.