Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo chce v nové sezoně skončit do desátého místa. Další posílení kádru není vyloučeno

Skončit do desátého místa. Takové cíle si dává před novou sezonou budějcké Dynamo, které na dnešní tiskové konferenci poodhalilo ambice do ligového ročníku 2021/2022. Nový majitel Vladimír Koubek nechce dopustit, aby se manšaft pohyboval na chvostu tabulky.

„Největším soupeřem byl čas, kterého bylo před novou sezonou málo. Klub jsem převzal oddlužený, za to patří dík mým předchůdcům akcionářům. Jsme jeden z mála klubů, který má vlastní kapitál, jež významně převyšuje kapitál základní,“ shrnul Vladimír Koubek, který klub převzal v červnu.

Nový majitel Dynama představil své plány. Rád bych, aby se nám podařilo pracovat s odchovanci, říká

Fotbalové Dynamo na dnešní mimořádné konferenci představilo nového majitele klubu. Tím se stal právník a podnikatel Vladimír Koubek, který do struktury klubu vstupuje již potřetí. Podle svých slov hodlá zkvalitnit práci mezi klubem a akademií....

Nová jména v kabině

Kádr před novou sezonou doplnilo sedm hráčů. Dynamo získalo slovenského brankáře Dávida Šípoše z Nitry, záložníky Ondřeje Mihálika z Plzně, Patrika Hellebranda ze Slavie a Jakuba Horu z Teplic, útočníka Michala Škodu z Mladé Boleslavi, záložníka Emmanuela Tolna z Táborska a z Olomouce přišel obránce Martin Sladký.

„Podle mého názoru jsme posílili hráčský kádr. Všichni hráči jsou zdraví a připraveni na sezonu,“ dodal Koubek. Jeho slova potvrdil také sportovní manažer Martin Vozábal. „Bylo by alibistické říkat, jestli máme kádr slabší nebo silnější než v loňské sezoně. Určitě si nemyslím, že bychom ale byli slabší,“ dodal Vozábal.

Podle něho se v kabině může objevit ještě jedno až dvě nová jména. „Trh stále sledujeme a něco ještě v hlavě máme. Pokud bude šance, jsme domluveni s trenérem a majitelem, že ještě posílíme. Pokud by k tomu došlo, byl by to hráč nebo hráči, kteří okamžitě promluví do základní sestavy,“ dodal sportovní manažer.

Remiza s Krasnodarem

Dynamo se na novou sezonu připravovalo v rakouském Kaprunu. Během pauzy porazilo Vlašim, remizovalo s ruským Krasnodarem a prohrálo s Dynamem Moskva, Táborskem a kyperským Pafosem.

„S přípravou jsme spokojení, měli jsme možnost pracovat s celým týmem, protože příchody se nám povedlo dotáhnout. Mohli jsme se týden připravovat v krásných podmínkách v Kaprunu, kde jsme sehráli dva zápasy a hlavně utkání s Krasnodarem nám ukázalo, že jdeme správnou cestou," shrnul trenér David Horejš.

Odchovanec Dynama Matoušek míří po podpisu profesionální smlouvy na hostování do Táborska

Třiadvacetiletý Jakub Matoušek tento týden podepsal profesionální smlouvu se svým mateřským klubem. Odchovanec budějckého Dynama v uplynulých letech nastupoval za rezervní tým. V nadcházející sezoně by měl obléct dres druholigového Táborska, kam...

Začátkem července podepsalo Dynamo memorandum o spolupráci s Táborskem. Díky tomu by měla vzniknout úzká spolupráce mezi dvěma největšími jihočeskými kluby. Právě do Táborska zamířil po podpisu profesionální smlouvy Jakub Matoušek, který je jedním ze tří odchovanců Dynama, kteří zamířili na hostování do některého z druholigových manšaftů, kde zůstávají pod drobnohledem mateřského klubu.

Čtyři dny do startu

Nová sezona pro Dynamo začíná v neděli, kdy na Střeleckém ostrově přivítá Teplice. Klub hlásí čtyři dny před startem nové sezony 750 prodaných permanentek.

Utkání nejvyšších fotbalových soutěží může v podzimních kolech navštívit až pět tisíc diváků. Všichni musí mít na stadionu nasazený respirátor a před vstupem se budou prokazovat dokladem o bezinfekčnosti, kterým může být PCR test ne starší než 7 dní, antigenní test ne starší než 72 hodin, doklad o prodělání nemoci COVID-19 v období předchozích 180 dní či certifikát o dokončení očkování nejméně před 14 dny.

Právě očkování proti covidu je tématem také v kabině. „V pondělí 26. července půjdou všichni hráči i členové realizačního týmu na očkování. Vážíme si, že jsme nemuseli nikoho přemlouvat,“ uzavírá Koubek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Sport, fotbal, první, České Budějovice, Dynamo, Koubek, Vozábal, SK Dynamo České Budějovice, okres Tábor, FK Krasnodar, FK Teplice, Martin Vozábal, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, Dávid Šípoš, Ondřej Mihálik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo chce v nové sezoně skončit do desátého místa. Další posílení kádru není vyloučeno  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.