Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sportovní manažer fotbalového Dynama končí. Kdo Martina Vozábala nahradí?

Jihočech Martin Vozábal končí v pozici sportovního manažera fotbalového Dynama. O jeho konci jako první informoval Radiožurnál. Bližší okolnosti odchodu dvaačtyřicetiletý manažer nechtěl komentovat. V souvislosti s jeho koncem se mluví o možném příchodu bývalého rozhodčího a bývalého šéfa krajského fotbalu Jana Jílka. Další zdroje naopak spojují s Dynamem jméno Emila Kristka.

Podle informací portálu iSport.cz měl Vozábala odvolat nový majitel klubu a předseda představenstva Vladimír Koubek. Právě nový majitel klubu ještě na květnové tiskové konferenci popisoval, že neplánuje žádné zásadní změny ve sportovním úseku. Po nevydařené loňské sezoně se postavil také za trenéra Davida Horejše. „Nastavili jsme si podmínky spolupráce s Davidem Horejšem. Zatím není důvod dělat žádné zásadní změny ve sportovním úseku ani dalších věcech,“ shrnul tehdy Koubek, který pochválil také práci Vozábala. „Martin teď bude mít na starosti sportovní úsek. Před tím toho měl hodně na starosti a klobouk dolů před ním, jak vše zvládal,“ dodal Koubek v květnu.

Vozábalova židle se však uvolnila hned na začátku sezony a dobře informované zdroje mluví o tom, že by ho mohl nahradit Jan Jílek. Zkušený sudí, který v elitní soutěži odřídil 209 zápasů, což jej řadí na třetí místo za Pavla Královce a Radka Příhodu. Naopak iSport.cz mluví o tom, že by Vozábala mohl vystřídat Emil Kristek.

Vozábal v manažerské pozici v Dynamu vydržel šest let. Velkou část své aktivní kariéry také za jihočeský manšaft odehrál. Díky 174 odehraným utkáním v černo-bílém dresu je hráčem se čtvrtým nejvyšším počtem odehraných zápasů v historii klubu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, Martin Vozábal, SK Dynamo České Budějovice, Jan Jílek, sportovní funkcionář, Český rozhlas 1 Radiožurnál, David Horejš, Pavel Královec, Radek Příhoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní manažer fotbalového Dynama končí. Kdo Martina Vozábala nahradí?  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.