Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

OKRESNÍ FOTBAL: Utkání mezi Dívčicemi a Kamennou je možné sledovat živě

Duelem Borek – Temelín odstartoval minulý víkend seriál přímých přenosů na internetu z okresních fotbalových soutěží na Českobudějovicku. Živě vysílaný přenos z okresního přeboru sklidil velký úspěch. Nyní se mohou fotbaloví příznivci těšit na další přímý přenos. Na You Tube kanálu Jihočeského fotbalu mohou v sobotu 11. září od 17 hodin sledovat živě utkání III. třídy mezi Dívčicemi a Kamennou.

Hrát se bude v Dubenci

Hrát se bude na hřišti v Dubenci, kde se v minulosti hrávala i Česká národní liga. Domácí zápasy zde totiž hrával rezervní tým Dynama České Budějovice.

 

OKRESNÍ FOTBAL: Kudláček se za Žabovřesky trefil čtyřikrát, Včelná ještě neztratila

Hattricky střelcům v okresním přeboru nestačily k tomu, aby se stali nejlepšími střelci kola. Zlivský Radek Hanousek ani borečtí Libor a Radek Horejšové, kteří se trefili všichni třikrát, pomyslný trůn neobsadili. Nejlepším střelcem tohoto kola...

V současné době ale zdejší zázemí využívají fotbalisté Dívčic a diváci sem mohou chodit navštěvovat zápasy III. třídy. Ten nejbližší se odehraje, jak už bylo napsáno, tuto sobotu a domácí budou hostit ambiciózního nováčka z Kamenné.

Kamenné se daří

Sokol Kamenná odstartoval výborně a teprve v minulém kole nebodoval naplno, když doma Sokol remizoval s týmem Mokrého. V týdnu si ale vše vynahradil a v dohrávce prvního kola rozdrtil Nové Hodějovice na jejich hřišti 1:10.

„Už předloni se k nám vrátili mladí kluci, kteří předtím hráli vyšší soutěže například v Horní Stropnici nebo v Olešnici. Už neměli takové ambice a chtěli hrát zase za Kamennou. My jsme měli zaděláno na postup ze IV. třídy už dřív, v předchozích dvou ročnících nám ale postupové plány zhatil covid. Teď se to podařilo a daří se,“ má předseda klubu Jan Sýkora po ruce vysvětlení, proč to Kamenné letos tak jde.

Na zápas v Dubenci se prý samotní hráči velice těší, neboť není obvyklé, aby se ze zápasů takovýchto soutěží vysílal přímý přenos. „Navíc se nám nyní daří a o to je to veselejší,“ dodává k tomu šéf hostujícího Sokola.

Z vydařeného vstupu do sezony jsou v Kamenné nadšeni a pokud to tak půjde dál, jistě se fotbalisté nebudou bránit dalšímu postupu. Kádr na to Sokol má. „V mužstvu máme víc kvalitních fotbalistů a vzájemně se dokáží zastoupit,“ podotýká Sýkora.

Dívčice spoléhají hlavně na Ježka

To Mír Dívčice se dosud spoléhal především na střelecky disponovaného Michala Ježka, jenž dosud nastřílel plné tři čtvrtiny všech gólů Dívčic. Ježek se v dosavadních čtyřech utkáních trefil již devětkrát. „Dá se říci, že na něho hodně spoléháme, ale ještě máme v mužstvu další dva šikovné útočníky, kteří by ho měli doplnit. Po delší době se nám z marodky vrátil Martin Čuhaj, takže už by to nemělo být pouze o jednom hráči,“ říká předseda TJ Mír Dívčice Pavel Voves.

Ten je ze vstupu do soutěže poněkud na rozpacích. „Začátek soutěže jsme moc nechytli. Osobně jsem si myslel, že začneme lépe,“ vraští čelo Voves.

Na druhou stranu ho však těší, že po dlouhé covidové pauze neztratili hráči chuť na fotbal a nyní má trenér Zbyněk Maňhal k dispozici dostatečný počet hráčů. „Musím říct, že se ani všichni nevejdou na soupisku. Máme dilema, koho na zápas nominovat a koho ne. To jsou ale vlastně příjemné starosti,“ je rád Pavel Voves.

Že se bude duel s Kamennou vysílat živě na internetu mnohé v klubu překvapilo, ale domácí fotbalisté jsou natěšení. „Většina z nich tedy ano. Někteří se však trochu bojí, protože neví, co je čeká,“ uvádí na pravou míru s úsměvem na tváři šéf Míru Dívčice.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TJ Mír Dívčice

Štítky fotbal, okres, zápas, živě, přenos, přímý přenos, Borek, okresní přebor, YouTube, fotbalista, okres České Budějovice, Temelín, Dubenec, Jan Sýkora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OKRESNÍ FOTBAL: Utkání mezi Dívčicemi a Kamennou je možné sledovat živě  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.