Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pro postup uděláme maximum, slibuje trenérka fotbalistek Dynama

Takřka bezchybnou první polovinu sezony mají za sebou fotbalistky Dynama. V Divizi D nemají konkurenci, bez ztráty bodu jasně vládnou tabulce a míří za postupem do baráže o třetí ligu. Průběh první půlky ročníku hodnotí trenérka Diana Benátová.

Úvodní polovinu sezonu nemůžete hodnotit jinak než pozitivně, že?
Jednoznačně se povedla. Skoro úplně všechny ligové zápasy jsme vyhrály jasným způsobem, ve většině jsme dominovaly a zvítězily vysokým poměrem. Už jenom z tohoto důvodu pevně věřím, že se nám na jaře povede postoupit, ale víme, že to nebude vůbec lehké. Nezadařilo se nám jenom v poháru, kde jsme vypadly s týmem Prague Raptors. Zpětně jsme si utkání vyhodnotily, ukázaly na videu, co bylo špatně. Sice jsme měly po drtivou většinu zápasu navrch, soupeřky ale využily své šance, co si vypracovaly. Trochu nás to vrátilo na zem a ukázaly se věci, na kterých ještě musíme zapracovat.

Je třeba hráčky neustále nabádat, aby soupeřky nepodcenily?
Snažíme se o to před každým utkáním. Chceme, aby myslely na to, že každý zápas začíná od stavu 0:0 a nikdo se neporazí sám. Řekla bych, že se jim to dařilo a měly to na paměti. Jsou rozumné a cílevědomé, takže k tomu přistupují zodpovědně. V průběhu některých zápasů se nám stávalo, že při vedení o několik branek jsme trochu polevily, ale není jednoduché zvládnout celé utkání bez herního výpadku. Celkově musím holky pochválit, jsou v týmu i některé, co nevynechaly od začátku sezony snad jediný trénink. Věřím, že je to baví a jsem ráda, že je mohu trénovat.

Jaký tým pro vás představuje největší hrozbu v boji o postup do baráže?
Dokázala nás potrápit Blatná, kde jsme sehrály těžké utkání. Ale bylo to také tím, že se nám tam příliš nedařilo. Jinak považujeme za největšího soupeře Vlašim, která je nováčkem v soutěži. Mají v týmu mladé hráčky, se kterými jsem se setkávala už v dorostu. Přesto jsme je naposledy vysoko porazily, takže je mezi námi a ostatními týmy opravdu rozdíl.

Jak bude vypadat zimní příprava na druhou polovinu sezony?
Naposledy jsme trénovali 3. prosince. Potom už jsme se domluvily, že občas půjdeme jenom na fotbálek, když holky budou chtít. S přípravou znovu začneme 3. ledna, všechny dostanou individuální plán, který začnou plnit. Týden poté už najedeme na společnou přípravu, ve které nás bude čekat hned několik přípravných zápasů. Doufám, že všechny vyjdou a situace nám umožní hrát. Podařilo se nám sehnat kvalitní soupeřky ze druhé a třetí ligy, takže to pro nás bude dobrá konfrontace s týmy z vyšších soutěží. Ukáže nám to, jak na tom doopravdy jsme. Měly bychom také absolvovat soustředění, protože jsme se domluvily s trenéry žáků, že bychom s nimi vyrazily na pět dní do Zlína. Máme tam domluvené dva zápasy, jeden s dorostenkami Slovácka a druhý s ženami Zlína. Snad se příprava povede.

V průběhu sezony jste posílily trenérský tým, připojil se bývalý ligový fotbalista Aleš Hanzlík. Je to vítaná pomoc?
Jsem za něho hrozně ráda. Sám se ozval mému manželovi Petru Benátovi, že by chtěl v Akademii trénovat. V té době však ještě hrál a pracoval v Rakousku, takže nebylo možné, aby se naplno věnoval třeba některému z dorosteneckých nebo žákovských týmů. Po odchodu Petra Kociny z našeho týmu se naskytla příležitost, že by nám začal pomáhat. Zapojil se k nám, říkal, že to rád zkusí a je na něm vidět, jak ho to baví a naplňuje. Překvapilo ho, jak jsou holky šikovné, a i já jsem nadšená, že s námi může být. Nemá to lehké, je sám chlap mezi holkama, ale zapadl velice dobře. Manžel Petr nám také chodí pomáhat a obou si jich moc vážíme, že s námi tráví čas a pomáhají nám.

K postupu do třetí ligy nestačí vyhrát tabulku Divize D. Jakým systémem se bude hrát následná baráž?
Nebude to vůbec jednoduché. V republice se hrají čtyři Divize, ze kterých postoupí do baráže vždy první tým z tabulky. Následně se rozlosují dvojice, které se utkají o postup v rámci dvou vzájemných zápasů doma a venku. Pokud se nám podaří vyhrát Divizi, jedním z týmů, na které bychom mohly potenciálně narazit, jsou třeba hráčky Prague Raptors, takže nás čeká ještě opravdu těžká cesta do třetí ligy. Na holky budu přísná, abychom se poctivě připravily a udělaly pro postup maximum.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Imrich Hrabovský

Štítky fotbal, dynamo, ženy, divize, rozhovor, fotbalista, baráž, Zlín, Divize D, Aleš Hanzlík, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro postup uděláme maximum, slibuje trenérka fotbalistek Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.