Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Valenta se po čtyřech letech vrací do reprezentace. Je to nejvíc, čeho můžete ve fotbale dosáhnout, říká

Česká reprezentace do 21 let vyzve v kvalifikaci o evropský šampionát Albánii a Andorru. Bude u toho i fotbalista českobudějovického Dynama Matěj Valenta, který se po letech dostal do nominace. Pozvánku si vysloužil za kvalitní výkony, které podává v černobílém dresu.

Dvaadvacetiletý Matěj Valenta má na svém kontě několik startů za mládežnické reprezentace, kde ho vedl trenér Jan Suchopárek. Ten záložníka nominoval na sraz výběru do 21 let pro nadcházející kvalifikační utkání. 

„Nějaké náznaky byly, takže mě to tolik nepřekvapilo. Každopádně jsem za to strašně rád. Do reprezentace se vracím po čtyřech letech a to je nejvíc, čeho můžete ve fotbale dosáhnout,“ reagoval na pozvánku Matěj Valenta pro klubový web. 

„Musíme oba zápasy zvládnout“

Lvíčata vyhlíží dvě utkání. V kvalifikaci o postup na evropský šampionát vyzvou venku 25. března Albánii a 29. března Andorru. „Na tabulku jsem koukl jen letmo, viděl jsem jeden zápas s Albánií, který se hrál v Českých Budějovicích. Pokud chceme postoupit na závěrečný šampionát, musíme oba zápasy se slabšími soupeři zvládnout a přivést tři body,“ uvedl Valenta.

Ten se prosadil do základní sestavy českboudějovického Dynama, kde podává kvalitní výkony. V letošní sezoně si připsal 14 ligových startů, ve kterých posbíral gól a asistenci díky skvělému obratu proti Slovácku z 0:2 na 3:2.

Reprezentace odehrála svá uplynulá utkání v Českých Budějovicích a realizační tým si pochvaloval zázemí, které region nabízí. Ve hře je proto i možnost, že se na Střeleckém ostrově odehraje také utkání s Anglií, které je naplánované na 3. června.

 „To by bylo skvělé. Důležité bude, abych potvrzoval kvalitní výkony i nadále. Kdyby se to povedlo pořádat v Budějovicích, navíc když hraju za Dynamo, byla by to paráda,“ dodal Valenta, který věří, že Dynamo může bojovat o skupinu o titul. Jihočechy teď ale čeká těžká výzva v podobě venkovního utkání proti Slavii Praha, kde Valenta mimochodem působil. Nedělní zápas začíná v 18 hodin.

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, dynamo, Matěj Valenta, reprezentace, nominace, SK Dynamo České Budějovice, Albánie, Andorra, Česká fotbalová reprezentace, Jan Suchopárek, SK Slavia Praha, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Valenta se po čtyřech letech vrací do reprezentace. Je to nejvíc, čeho můžete ve fotbale dosáhnout, říká  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.