Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sezona je u konce, Dynamo padlo na hřišti Boleslavi

V odvetném utkání nadstavbové části skupiny "O umístění" fotbalisté Dynama prohráli na hřišti Mladé Boleslavi 0:1 a sezona pro ně tím pádem skončila. Nerozhodný stav změnil až v samém závěru David Douděra, který se prosadil i na Střeleckém ostrově.

Premiéru v nejvyšší soutěži si připsal Ondřej Čoudek, který naskočil v základní sestavě místo zraněného Lukáše Havla. Úvodní poločas nenabídl prakticky žádnou vážnější příležitost. V páté minutě tvrdě zakončoval Mick Van Buren, ale branku soupeře netrefil. Podobně si počínal také o několik minut později, kdy natáhl ke střele za vápnem. 

Boleslavští měli územní převahu, ale moc z ní vytěžit nedokázali. Se slabou střelou Ladry si poradil brankář Šípoš, problém neměl ani s hlavičkovým zakončením Douděry. Nebezpečně vypadala rána Patrika Čavoše ze zhruba třiceti metrů, ale nakonec zamířila několik metrů nad branku. 

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí. Po průniku Ladry po levé straně zakončoval zblízka Douděra, ale pod tlakem poslal míč mimo tři tyče. O chvíli později hledal Matěj Matějovský volného Davida Pecha, na jehož pobídku ke skórování nedosáhl Ewerton. 

Zřejmě největší neproměněná příležitost celého utkání přišla necelých dvacet minut před koncem. Lob za obranu prodloužil Skovajsa jenom k Douděrovi, který ve stoprocentní šanci z voleje přestřelil. Klíčový muž úvodního dvojzápasu nakonec rozhodl i odvetu. Po nepřesnostech na straně Dynama se David Douděra dostal k zakončení a rozhodl o výhře svého týmu 1:0.

SK Dynamo - Boleslav 1:0 (0:0)

Branky: 87. Douděra, Žluté karty: Čavoš, Valenta, Čoudek (všichni CEB), Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Kotalík

Boleslav: Šeda – Šimek, Karafiát, Suchý – Douděra (89. Skalák), Mašek (60. Hlavatý), Matějovský, Dancák, Pech – Ewerton, Ladra (90+1. Smrž).

Dynamo: Šípoš – Čolić, Králik, Čoudek, Skovajsa – Čavoš (79. Hora), Valenta – Van Buren (56. Tolno), Hellebrand, Brandner (79. Hais) – Mic. Škoda (46. Mihálik).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dynamocb.cz | Zdroj dynamo.cz

Štítky Dynamo, Boleslav, Mladá Boleslav, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Mladá Boleslav, David Douděra, Střelecký ostrov, Mick van Buren, David Pech, Lukáš Havel, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezona je u konce, Dynamo padlo na hřišti Boleslavi  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.