Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dynamo potvrdilo příchod Zajíce. Jaké další posily chtějí Jihočeši získat?

Pětadvacetiletý útočník Tomáš Zajíc je hráčem Dynama. S českobudějovickým klubem podepsal bývalý hráč Baníku Ostrava či Slovácka smlouvu na tři roky. V útoku bude konkurencí pro Michala Škodu. Ofenzivu chtějí ale Jihočeši ještě posílit.

Tomáš Zajíc přestoupil do Dynama z Baníku Ostrava. Uplynulou sezonu strávil na hostování v Polsku, kde hrál za tým Zaglebie Lubin. V jeho dresu posbíral 12 soutěžních startů, tři branky a jednu asistenci. Většinu kariéry strávil ve Slovácku. V české nejvyšší soutěži má na svém kontě 132 zápasů, 34 gólů a šest asistencí. 

Na Střeleckém ostrově dnes absolvoval zdravotní prohlídku a poté s českobudějovickým klubem podepsal smlouvu na tři roky. 

Statistiky Tomáše Zajíce (tým/zápasy/góly/asistence)
1. FC Slovácko 115 / 28 / 6
FC Baník Ostrava 33 / 10 / 2
Zaglebie Lubin 12 / 3 / 1
Zdroj: transfermarkt.com

„Jsem rád, že tady mohu být. Je mi jasné, že se ode mne budou očekávat branky, takže bych si přál, abych dokázal být produktivní a pomáhal mužstvu svými góly," řekl pro klubový web Tomáš Zajíc.

Tím by posilování Dynama nemělo končit. Hlavně v ofenzivě klub přišel o některé fotbalisty, kterým skončilo hostování. Odešli Ondřej Mihálik, Mick van Buren, Dynamo zároveň nejspíš neuplatní opci na Emmanuela Tolna z Táborska a Patrik Brandner stále nekývnul na prodloužení smlouvy. 

Českobudějovický klub tak chce být v přestupovém období aktivní. „Pracujeme a pomalu se konkretizují příchody dvou krajních záložníků a jednoho útočníka,“ uvedl před příchodem Zajíce pro klubový web sportovní ředitel Milan Čadek

Dynamo řeší posily do útoku. Králika chtěl Jablonec, ale s nabídkou neuspěl

Českobudějovické Dynamo řeší složení kádru pro letní přípravu. Klub neuplatní opci na Emmanuela Tolna z Táborska, k nové smlouvě se zatím nevyjádřil Patrik Brandner. Podle klubu zůstává kapitán Martin Králik a žádná konkrétní nabídka dosud...

Server iSport.cz minulý týden informoval o některých jménech. Prvním je osmadvacetiletý Tomáš Zahradníček, který spojil svou kariéru se Sigmou Olomouc, kde mu skončila smlouva. Podle portálu ale preferuje odchod do zahraničí, v úvahu připadá například Polsko.

Ze Sparty by pak mohl na jihu Čech hostovat Matěj Ryneš. Ten už v Dynamu působil v letech 2012 až 2017 a poté zamířil právě do akademie Sparty. V uplynulé sezoně odehrál za B tým 23 utkání, ve kterých si připsal čtyři branky a šest asistencí. Další alternativou by mohl být slovenský křídelník Lukáš Čmelík, kterého trenér Jozef Weber vedl v Karviné. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, dynamo, budějovice, Tomáš Zajíc, baník, prestupy, SK Dynamo České Budějovice, FC Baník Ostrava, 1. FC Slovácko, Michal Škoda, Zagłębie Lubin, Polsko, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, MFK Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo potvrdilo příchod Zajíce. Jaké další posily chtějí Jihočeši získat?  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.