Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dynamo posílil další slovenský fotbalista. S Kondou klub nepočítá

K českobudějovickému Dynamu se připojil další slovenský fotbalista Branislav Sluka. Na Střelecký ostrov přichází ze Žiliny na roční hostování s opcí. Třiadvacetiletý krajní obránce odehrál za slovenský tým přes 100 soutěžních utkání, vyzkoušel si také evropské poháry či nejvyšší maďarskou soutěž.

O nové posile informovalo Dynamo na svém webu. „Třiadvacetiletý obránce prošel třemi mládežnickými kategoriemi ve slovenských barvách. Dva zápasy odehrál v reprezentační sedmnáctce, pět startů si připsal v kategorii do osmnácti let. Nejvíce toho odehrál v jednadvacítce, kde nastoupil k třinácti utkáním a vstřelil dvě branky,“ uvedl klub. 

Fotbalisté ze Slovenska v kádru Dynama: Dávid Šípoš, Martin Králik, Lukáš Skovajsa, Jakub Grič, Lukáš Čmelík, Jakub Švec a Branislav Sluka

Branislav Sluka je odchovancem Žiliny, za A tým odehrál 106 soutěžních utkání. Nastřílel v nich osm branek a na dalších 15 nahrál. Loni se slovenským klubem bojoval v předkolech Evropské konferenční ligy, kde Žilina vyřadila tři kluby a poté vypadla s Jabloncem. Letos v lednu Sluka odešel na půlroční hostování do MTK Budapešť. V nejvyšší maďarské lize posbíral 13 startů. 

Fotbalista rozšiřuje počet slovenských hráčů v kádru Dynama. V kabině se bude potkávat hned se šesti krajany. Letos České Budějovice posílili čtyři slovenští fotbalisté - Jakub Grič, Jakub Švec, Lukáš Čmelík a právě Branislav Sluka. 

V reakci na podpis dalšího obránce se Budějcká Drbna dotazovala, jaká je situace v případě stopera Ishaku Kondy, na jehož přestup klub letos uplatnil opci. Hráč poté s předstihem odletěl do Ghany, aby si zařídil potřebné dokumenty. Na konci července sportovní ředitel Milan Čadek informoval, že jeho materiály má ministerstvo vnitra. „Teď čekáme, nikdo neřekne, jak je to daleko. S hráčem jsme ve spojení, kondiční trenér mu zadává úkoly a tréninky,“ řekl Čadek. 

Konda se ale k týmu stále nepřipojil, a tak se situace změnila. Mluvčí Dynama Michal Průcha Budějcké Drbně řekl, že už klub s hráčem nepočítá, protože stále nemá vízum a navíc několik měsíců netrénoval. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, budějovice, posila, slovensko, obránce, Branislav Sluka, SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, Žilina, Střelecký ostrov, Jakub Grič, Lukáš Čmelík, Jakub Švec, Dávid Šípoš, Martin Králik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo posílil další slovenský fotbalista. S Kondou klub nepočítá  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.